I.Maranić srebrna na ECup Top Ranking Tournament – Celje (SLO)

U subotu i nedjelju od 19.-20. lipnja održan je Europski kup za seniore u Celju (SLO). Na kojem su nastupili vrhunski natjecatelji kao što su aktualni svjetski prvak iz Rotterdama 2009, Georgii Zantaraia (UKR), aktualni europski U23 prvak Rok Drakšić (SLO), brončana sa svjetskog prvenstva iz Rotterdama, Hedvig Karakas (HUN), brončana sa OI Atena 2004 Urška Žolnir, te mnoga druga poznata imena.

U kategoriji -78kg,  Ivana Maranić (JK PANDA – Zagreb) osvojila je srebrnu medalju. U finalnoj borbi bolja od nje je bila Ukrajinka I.Makuha. Ivana je prije tog ostvarila pobjede nad Lemmen (NED), Mairhofer (AUT) i Gracner (SLO). Treba napomenut da je Ivana ostvarila odličan plasman iako je još juniorka.

Andreja Đaković (JK PANDA – Zagreb) svojim je borbama obilježila prvi dan natjecanja za Hrvatsku. U kategoriji do 63kg osvojila je 5.mjesto, u borbi za treće mjesto odlučivale su nijanse, pobjedu je odnjela E.Gaspar (HUN). Andreja je u eliminacijskim borbama bila bolja od F.Szabo (HUN), A.Hennink (NED), a u polufinalu izgubila od V.Bedzeti (SLO) koja je na kraju osvojila srebrnu medalju u klubskom dvoboju protiv U.Žolnir (SLO).

Jedini muški predstavnik koji je ostvario plasman na turniru je Damir Islambašić (JK ISTARSKI BORAC – Pula). Zauzeo je 7.mjesto pobjedama nad Vulevic (MNE), Moser (SUI), Mayer (AUT), te sa dva poraza protiv Budic (SRB) i Kraus (GER).

I.Tavra (JK STUDENT – Split) ostvario je jednu pobjedu nad Talijanom Rocca, te M.Tomić (JK DUGAVE – Zagreb) nad Koller (HUN).

Na natjecanju su još nastupli sljedeći natjecatelji koji nisu ostvarili plasman, ni pobjedu: V.Beljić (-63kg, JK LIKA – Zagreb),M.Mišković (-63kg, JK STUDENT – Split), M.Ćosić (-70kg, JK PANDA – Zagreb), K.Marijanović (-70kg, JK LIKA – Zagreb), A. Lisjak (-66kg, JK DUGAVE – Zagreb), T.Poljak (-66kg, JK STUDENT – Split), M.Krvavac (-66kg, JK ZAGREB), D.Kapac (-73kg, JK LIKA – Zagreb), M.Frlić (-73kg, JK SAMOBOR), J.Lisjak (-73, JK DUGAVE – Zagreb),B.Tripalo (+100kg, JK STUDENT – Split).