Cvjetko i Krišto osvojile zlata za Hrvatsku u Zagrebu


Drugog dana Europskog kadetskog kupa u Zagrebu hrvatske predstavnice su osvojile još dvije zlatne medalje. Lara Cvjetko je bila najbolja u kategoriji do 57 kg, a Katarina Krišto u kategoriji do 63 kg.

Nakon zlata Ane Viktorije Puljiz u subotu, publika u dvorani Sutinska vrela mogla je čuti hrvatsku himnu tijekom dodjele medalje i u nedjelju. Nakon svečanog otvaranja natjecanja od strane zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i predsjednice Hrvatskog judo saveza Sande Čorak, do zlata su stigle Lara Cvjetko i Katarina Krišto.

Aktualna europska kadetska prvakinja, Lara Cvjetko, u Zagrebu je opravdala status prve nositeljice te je slavila u svih pet borbi za zlato oko vrata. Prvo je ipponom svladala Lisić (SRB), a zatim i Monaco (ITA). Niz ippona je nastavila protiv Logozne (POL) za ulazak u polufinale, gdje je nadoknadila wazari Gonzage (BRA) te ipponom na početku treće minute borbe osigurala plasman u finale. Tamo je bila bolja od Ozbas i zlato je bilo osigurano.

Vrlo sličnu priču je imala i Katarina Krišto, koja je u prvom nastupu ipponom svladala Haberstock (FRA), a zatim na isti način Game (GBR). U četvrtfinalu je pred kraj borbe pobijedila Ciano (ITA), a Bereza (BRA) je izgubila skupivši tri kazne. U finalnoj borbi Krišto je bila bolja od Tašić (SRB) još jednim ipponom i Hrvatska je upisala treće zlato.

Foto: Tino Marić / HJS