Čak osam medalja za hrvatske juniore u Sarajevu

Foto: Tino Marić

Sarajevo je bilo domaćin Europskog juniorskog kupa, a hrvatske judoke su osvojile čak osam medalja, od čega je zlatnu osvojila Karla Prodan (do 78 kg). Na mjestu na kojem je 2015. osvojila naslov kadetske prvakinje svijeta, Prodan je za ukupno manje od tri minute na tatamiju došla do zlata.

Dominirala je Prodan i protiv Oettl (AUT) slavivši ipponom za 17 sekundi. Zatim je Isik (TUR) izgubila ipponom za 15 sekundi, a najduže se držala u polufinalu Petrunjela Pavić, koja je nakon minute i 20 sekundi izgubila ipponom. U finalu je Karla do zlata došla nakon 24 sekunde protiv Hunger (AUT).

Pavić je nakon poraza u polufinalu, broncu uzela ipponom u još jednom hrvatskom dvoboju protiv Lee Gobec.

Srebro iz Sarajeva donosi Katarina Krišto (do 63 kg), koja je s tri ippona stigla do finala, a tamo izgubila na kraju ipponom od Kuno (CAN). U toj kategoriji do bronce je stigla Lucija Babić, nakon što je u borbi za 3. mjesto pobijedila Obradović (SRB).

Bronce su osvojile i još dvije judašice s juga Hrvatske, Iva Oberan (do 57 kg) te Anđela Violić (do 70 kg).

U muškoj konkurenciji osvojili smo dvije brončane medalje. Lovre Barišić (do 66 kg) je kroz repasaž došao do borbe za 3. mjesto i tamo ipponom svladao Costru (MDA).

Josip Kokeza (do 100 kg) je stigao do polufinala, vodio protiv Baraniewskog (POL) wazarijem, ali zatim izgubio ipponom u posljednjoj minuti borbe. Uspio se vratiti u borbi za 3. mjesto te preokrenuo wazari zaostatka protiv Kejze (POL) i u trećoj minuti borbe slavio ipponom za broncu.