Dubrovnik spreman za četvro izdanje Europskog kupa!

Povodom četvrtog izdanja Europskog kupa u Dubrovniku, na današnjoj konferenciji za medije okupili su se čelnici Grada Dubrovnika, predsjednik Judo kluba «Dubrovnik 1966» i judašice Hrvatskog judo saveza.


Priliku za prvu riječl, odnosno najavu turnira u «Gospinom polju» dobio je Predsjednik JK «Dubrovnik 1966» Frano Stjepović.  «Domaćini smo još od 2006.godine, aod 2015.godine turnir ima čast biti u kalendaru Europske Judo Unije (EJU) te napredujemo iz godine u godinu u organizacijskom i natjecateljskom smislu. Ove godine okupilo se 203 natjecatelja iz 21 države radi čega smo itekako zadovoljni.» 

Jelena DADIĆ – v.d. Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dubrovačke-neretvanske županije: «Zadovoljni smo da imamo još jedno izdanje Europskog kupa u Dubrovniku, koji iz godine u godinu okuplja sve više natjecatelja i država te čiji značaj raste i raste što je jedan od glavnih pokazatelja da organizatori rade odličan posao. Još jednom želim čestitati organizatorima na Europskom kupu u Dubrovniku te svim natjecateljima želim puno uspjeha!


Đivo BRČIĆ – Pročelnik Odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika:
«Grad Dubrovnik je ponosan što se turnir održava još jednu godinu u Dubrovniku, nadamo se da će u nadolazećim godinama Grad moći još više financijski podržati. Grad treba ovaj turnir, te se nadamo da će ubuduće turnir posjetiti čak i više država i natjecatelja, a prije svega nadamo se da će se natjecatelji boriti u novim sportskim kompleksima, jer ovaj turnir je itekako važan za Grad Dubrovnik.

Hrvatska reprezentativka i osvajačica turnira u Dubrovniku iz 2016.godine Ivana Šutalo unatoč otkazanom nastupu u Dubrovniku pozvala je sve da posjete «Gospino polje» i daju podršku našim natjecateljima.
«Nažalost prije svega moram obavijestiti da zbog preporuke doktora ove godine neću se boriti u Dubrovniku. Godina je počela tako što sam bila viceprvakinja države, u međuvremenu smo imali puno priprema, ranije ove godine na Grand Prixu u Agadiru (MAR) sam osvojila broncu, a prije pet dana ostala nadomak medalje na Grand Prixu u Gruziji. Skupljaju se bodovi za OI Tokio i se nadam da će sve ići po planu. Nadam se da će «Gospino polje» u subotu i nedjelju biti ispunjeno, te da će svi naši natjecatelji imati podršku kakvu zaslužuju.»


Dvije mlade nade JK «Dubrovnik 1966», Petrunjela Pavić (-78kg) i Anđela Violić (-70kg) odradile su svoju prvu konferenciju za medije ikad, uz pokoji smijeh, djevojke su najavile odlične borbe pred domaćom publikom. «Otvorila sam sezonu broncom na Prvenstvu Hrvatske za seniore, nedavno sam osvojila broncu na Europskom kupu za juniore u Sarajevu. Ovo će mi biti drugi nastup na turniru u gradu, prije dvije godine sam bila nadomak medalje, nadam se da ću ove godine biti na postolju.» - izjavila je Petrunjela PAVIĆ.

«Seniorska sam viceprvakinja Hrvatske, prije dva tjedna osvojila sam broncu na Europskom juniorskom kupu u Sarajevu što je za mene jako dobar rezultat. Prvi put ću se boriti u Dubrovniku na Europskom kupu, nema pritiska, jako se dobro osjećam i najbolje se borim kada nisam pod pritiskom.» - dodala je Anđela VIOLIĆ