Dva zlata za Hrvatsku na Europskom kupu!

Drugog dana na Europskom kupu u Dubrovniku osvojene su dvije zlatne medalje, dva srebra i dvije bronce za Hrvatsku.

Za medalje najsjajnijeg sjaja pobrinule su se Karla Prodan (-78kg) i Ivana Maranić (+78kg).

U finalu kategorije -78kg Karla Prodan slavila je protiv predstavnice Slovenije, Patricije Brolih, razlikom od jednog wazarija nakon četiri minute borbe. Prodan koja je nedavno promjenila kategoriju iz -70 u -78kg, nakon osvojenog Europskog kupa za juniore u Sarajevu, pokazala je da odlično snalazi u novoj kategoriji i u uzrastu seniorki.

 

Ivana Maranić osvojila je zlato u kategoriji preko 78kg. Maranić je tokom dana bila bolja Tine Radić (CRO), Jovane Nikić (MNE), Zrinke MIOČIĆ (CRO) i Katarine Lucije Vuković (CRO).

 

Jedini muški predstavnik koji je uspio doći do odličja za Hrvatsku u Dubrovniku bio je Marko Kumrić koji je osvojio srebro u kategoriji +100kg. Kumrić koji se nije borio u finalu zbog ozljede do finala je slavio protiv Jovana PEKOVIĆA i Lazara DAKOVIĆA (obojica Crna Gora).

 

Do medalja u Dubrovniku te itekako bitnih bodova za Europsku ranking ljestvicu izborili su se Tina Radić (2.mjesto - +78kg), Petrunjela Pavić (3.mjesto - -78kg), Zrinka Miočić (3.mjesto - +78kg).

 

«Ovo je turnir koji raste iz godinu u godinu, itekako sam zadovoljna organizacijom u Dubrovniku. Drago mi je vidjeti da su i nacionalni savezi prepoznali kvalitetu turnira u Dubrovniku pa tako svake godine imamo prilike vidjeti odlične borce poput osvajačice Olimpijskog odličja Francuskinju Automne Paviu.» - izjavila je Catarina Rodrigues, Sportska direktorica Europske judo unije.