Maranić stigla do prilike za europsku broncu, kobna Nizozemka jača


Posljednjeg dana Europskog prvenstva za judaše i judašice u Tel Avivu nastupilo je troje hrvatskih predstavnika. Najbolji nastup upisala je Ivana Maranić, koja je stigla do borbe za broncu, dok su Ivana Šutalo i Zlatko Kumrić izgubili u prvim borbama.

Hrvatske judoke zaključuju nastup na ovogodišnjem europskom prvenstvu s dvije borbe za broncu. Nakon subotnje prilike Barbare Matić, drugu priliku je stvorila Ivana Maranić (preko 78 kg), ali je nažalost bio isti ishod. Ovog puta je jača bila Nizozemka Savelkouls protiv koje je Maranić izgubila nakon dobivene tri kazne.

- Nisam baš zadovoljna izvedbom u finalnom bloku. Nisam uspjela uhvatiti njenu desnu ruku i previše sam se koncentrirala na to. Nisam promijenila stil borbe nego sam se borila kako njoj paše – podijelila je Maranić dojmove o borbi za broncu.

Zlatko Kumrić (do 100 kg) nije uspio iznenaditi drugog nositelja u svojoj kategoriji, iskusnog Rusa Denisova. Na ulasku u četvrtu minutu, Denisov je iskoristio priliku i ipponom prošao našeg judaša.

U kategoriji preko 78 kg, Ivana Šutalo je ipponom izgubila od Savelkouls, koja će na kraju dana pobijediti i drugu hrvatsku judašicu. Ivana Maranić je u prvom nastupu uspješno prošla olimpijsku broncu Velenšek tako što je natjerala Slovenku na tri kazne. U četvrtfinalu je išla na Larisu Cerić (BIH), koja je slavila ipponom.

- U jednom trenutku četvrtfinala Cerić je promijenila tempo i preuzela inicijativu. U tom trenutku sam stala, nisam uspjela izbjeći gard. Kako sam bila u opasnosti od treće kazne išla sam u bacanje, ali me u tom trenutku uhvatila u zahvat – rezimirala je Maranić kojoj slijedi kratak odmor, pa bazične pripreme i Grand Prix Zagreb (27. - 29. srpnja).

U repasažu Azerbajdžanka Kindzerska nije izašla na tatami zbog ozljede, tako da je Maranić došla u priliku osvojiti broncu protiv Savelkouls, ali nije išlo.