Brončani vikend u Sarajevu za hrvatske judoke, Šikić osvojila srebro

Foto: Mario Krvavac/EJU

Blizina Sarajeva i važnost osvajanja bodova na europskim kupovima privuklo je 22 hrvatske judoke koje su otputovale u glavni grad Bosne i Hercegovine. Prvog dana natjecanja nastupilo je 13 hrvatskih predstavnika, a osvojili smo pet brončanih medalja, od čega četiri u ženskoj te jednu u muškoj konkurenciji. 

Anđela Violić (do 70 kg) nastavila je s dobrim borbama i u Sarajevu te je osvojila prvu broncu. Dobra poznanica Sarajeva, Karla Prodan (do 78 kg), dodala je još jednu broncu pobijedivši Petrunjelu Pavić, a zatim su u kategoriji preko 78 kg isto učinile Zrinka Miočić, svladavši Katarinu Luciju Vuković, te Tina Radić. 

Jedini judaš koji je prvi dan zaključio medaljom je Marko Kumrić (preko 100 kg). U borbi za broncu bio je i Ivan Čović (preko 100 kg), ali je izgubio od Pekovića (MNE). 

U nedjelju je najuspješnija bila Tena Šikić (do 57 kg), koja je s dva ippona stigla u polufinale, a tamo nakon skoro šest minuta borbe wazarijem pobijedila Beischmidt (GER). U finalu je Blavier (BEL) slavila ipponom i Šikić se iz Sarajeva vraća sa srebrom.

Subotnji brončani niz nastavile su Lucija Babić i Ana Kokeza (obje do 63 kg). Kroz repasaž su stigle u borbe za bronce, a tamo je Babić ipponom nadoknadila wazari prednosti Lechner (AUT), dok je Kokeza razočarala domaće navijače pobijedivši wazarijem Anđelu Samardžić.

Kompletnu fotogaleriju s Europskog seniorskog kupa u Sarajevu možete pogledati ovdje.