Zvijezde iz cijele Europe oduševljene Judo Festivalom u Poreču: "Ovo nam je najdraži trening kamp"


U devet dana Judo Festivala na porečkom tatamiju je bilo 1200 ljudi. Olimpijski trening kamp u Poreču okupio je najveća europska judo imena, a redom su svi potvrđivali kako su Judo Festival i Olimpijski trening kamp pun pogodak.

- Ovo je moj prvi međunarodni trening kamp, a uz kvalitetne treninge i suparnike, to je pravi način za dostizanje željene forme. Ove godine ću nastupiti, ali to neće biti na Svjetskom prvenstvu. Sve što radim je podređeno Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine - rekao je deseterostruki svjetski prvak i aktualni olimpijski pobjednik, Francuz Teddy Riner.

Još jedan aktualni olimpijski prvak, Čeh Lukaš Krpalek, odlučio je u Poreču tražiti povratak u formu:

- Tri puta sam bio bolestan, od čega dva puta na antibioticima, tako da sam izgubio 10 kilograma i sada se vraćam. Uvijek je užitak doći u Poreč, a nakon ovog Olimpijskog trening kampa uskoro idemo u Japan na pripreme uoči Svjetskog prvenstva.

Zadovoljna je bila i naša Barbara Matić, koja se u Poreču mogla skoncentrirati na treninge:

- Potpuno sam zdrava, tako da je sve OK. Prije Svjetskog prvenstva ću nastupiti na Grand Prixu Zagreb (27.-29.7.) i Budimpešti, a zatim se dobro pripremiti za najveće natjecanje godine. Nemam niti toliko medijskih obaveza, tako da se mogu skoncentrirati na treninge.

Jedna od najdominantnijih judašica, Majlinda Kelmendi, aktualna olimpijska pobjednica, također je oduševljena Porečom:

- Iskreno, uz Castelldefels, Poreč mi je najdraži Olimpijski trening kamp. Neko vrijeme sam se odmarala pa mi je ovo idealan povratak u formu. Na Mediteranske igre idem kao podrška reprezentaciji, a prije Svjetskog prvenstva možda nastupim i u Zagrebu, vidjet ćemo.