Šutalo izgubila u borbi za bronci, Šikić sedma na Mediteranu


Među stotinjak hrvatskih sportaša na Meditaranskim igrama 2018. u Španjolskoj nalaze se i dvije judašice, Tena Šikić (do 57 kg) i Ivana Šutalo (preko 78 kg).  

Prvog dana judo natjecanja nastupila je Tena Šikić (do 57 kg) te je kvalitetno ušla, ippon uchi matom protiv Shkoze (ALB). U borbi za polufinale jača je bila Gjakova (KOS), tako da je Šikić otišla u repasaž.

Tamo je Gneto (FRA) bila bolja u posljednjoj minuti borbe te je tako završila na 7. mjesto.

- Nakon atraktivne prve pobjede, Tena je i u drugi nastup krenula dobro u gardu, ali nije uspjela nadmudriti Gjakovu. Protiv Francuskinje je imala prednost od jednog shida i imala svoje prilike, ali jednu situaciju nije dobro zatvorila i Gneto je to iskoristila. Najizazovnije je prihvatiti izostanak medalje kada se dobro pristupi borbama, kada se da sve od sebe, kao što je dala Tena, ali je dobar podstrek za dalje – rekao je izbornik ženskih reprezentacija Vladimir Preradović.

U petak je nastupila i Dubrovčanka Ivana Šutalo (preko 78 kg). Nakon poraza od domaće predstavnice, wazarijem je pobijedila Talijanku te osigurala borbu za broncu. Išla na predstavnicu Francuske te se odlično borila, pogotovo ako se u obzir uzme da je u repasažu zaradila ozljedu prepona. Francuskinja je na kraju slavila wazarijem, ali ju je Šutalo natjerala na dvije kazne i dojam je da bi osigurala i treću kaznu, samo da je bilo malo više vremena.