Puljiz nakon srebra u Sarajevu: "Ponosna sam na još jednu europsku medalju!"


Foto: Tino Marić/HJS

Hrvatska reprezentacija stigla je u Sarajevu na Europsko kadetsko prvenstvo, a već je prvi dan natjecanja donio i prvu medalju. Ana Viktorija Puljiz (do 44 kg) osvojila je srebro i tako upisala još jednu europsku medalju!  

Kao prva nositeljica Ana Viktorija Puljiz (do 44 kg) opravdala je taj status odličnim predstavama od samog početka natjecanja. Nakon što je bila slobodna u 1. kolu, za četvrtfinale je wazarijem svladala Krizu (HUN).  

Mlada Solinjanka je osigurala polufinale wazarijem protiv Bordinskykh (UKR), a isti ishod je bio u borbi za finale, samo se protivnica promijenila. Ovog puta je na wazari pala Drago (ITA).  

Obranu naslova europske prvakinje Puljiz je imala protiv Muminoviq (KOS), koja je na isteku prve minute finala iznenadila hrvatsku judašicu i ipponom došla do zlata. Puljiz je tako nastavila s osvajanjem medalja na najvećoj europskoj pozornici te je nakon zlata iz 2017., dodala ovogodišnje srebro.  

- Presretan sam što smo opet pokazali kvalitetu rada u JK Solin i osvojili još jednu medalju na Europskom prvenstvu. Ova medalja je zlatnog sjaja jer je osvojena nakon ozljede i to je čini jos posebnijom. Radi se o ozljedi ramena iz svibnja, nakon čega je bila tri tjedna "out". Uz to, u Poreču je zadobila ozljedu lakta, koja je još uvijek aktualna, ali uz pomoć našeg fizioterapeuta, Denisa Beljića, ozljeda je dobro izolirana - rekao je trener Dragan Crnov.

I druge dvije hrvatske predstavnice (Lara Cvjetko (do 57 kg) i Katarina Krišto (do 63 kg)) imaju kvalitetu za medalju, a Cvjetko je to već i potvrdila prošle godine, osvojivši zlato na Europskom prvenstvu u Litvi.  

U muškoj konkurenciji nastupaju Augustin Marković (do 73 kg) i Mate Šušić (do 90 kg).

U petak nastupaju Cvjetko, Krišto i Marković, dok u subotu na tatami izlazi Šušić.