Lara Cvjetko srebrna na Europskom prvenstvu u Sarajevu


Kao i reprezentativna kolegica Ana Viktorija Puljiz, Lara Cvjetko (do 57 kg) je također bila prva nositeljica na Europskom kadetskom prvenstvu te je opravdala taj status pobjedama od samog početka natjecanja. Nakon što je bila slobodna u 1. kolu, za četvrtfinale je ipponom svladala Lecharlier (BEL) nakon samo 14 sekundi borbe.

U četvrtfinalu je Varga (HUN) pala nakon wazarija hrvatske judašice, a u polufinalu je ipponom Cvjetko pobijedila Žilkinu (RUS) te je osigurala plasman u finale protiv Bozkurt (TUR), gdje je branila naslov europske prvakinje. Tamo je turska judašica iskoristila trenutak nepažnje članice JK Profectus iz Samobora i poslala Cvjetko na drugu stepenicu europskog postolja.

- Zadovoljna sam danom jer sam dala sve od sebe i držala se dogovorene taktike s trenerom. Šteta za grešku u finalu, ali mi je drago da sam osvojila još jednu europsku medalju. Ovime sam i ispunila normu za juniorska prvenstva, europsko i svjetsko te se veselim i u jačoj konkurenciji pokazati što znam – rekla je Lara Cvjetko nakon nastupa.


- S obzirom na proslogodišnji naslov prvakinje Europe ovo je za nas bio posebno zahtjevan turnir. Radili smo puno na psihološkoj pripremi sa sportskim psihologom Matejom Tomazinom i uz kvalitetnu taktičko-tehničku pripremu za natjecanje mislim da je to bio jedan od glavnih faktora koji je presudio da i danas Lara bude na visini zadatka. Finale je otvorila odlično, ali trenutak nepažnje bio je dovoljan da Turkinja završi borbu u svoju korist. Zadovoljni smo jer smo dvije sezone uzastopno u vrhu na Europskom kadetskom prvenstvu i motivirano iščekujemo velika juniorska natjecanja koja nas čekaju do kraja ove sezone – rekao je Larin trener, Matija Frlić.

Uz Cvjetko, u petak je na tatami izašla i Katarina Krišto (do 63 kg), koja je upisala pobjedu i dva poraza, dok je u muškoj konkurenciji nastupio Augustin Marković (do 73 kg) te upisao poraz u 1. kolu u «golden scoreu».

U subotu je nastup hrvatskih kadeta zaključio Mate Šušić (do 90 kg). Šušić je izgubio ipponom od Turanszkog (HUN) u 1. kolu.