Neugodna Brazilka izbacila Barbaru Matić, Sumpor upisao prvu hrvatsku pobjedu


Foto: Tino Marić/HJS

Drugog dana IJF Judo Grand Prixa Zagreb 2018 nastupilo je četvero  hrvatskih judoka, od kojih i prvo ime, Barbara Matić (do 70 kg) te Marin Franušić (do 73 kg), Marko Drašković (do 73 kg) i Dominic Sumpor (do 81 kg).

Subota je donijela prvu hrvatsku pobjedu, a upisao ju je Dominic Sumpor (do 81 kg), koji je wazarijem pobijedio Iuru (ISL). Nažalost, nije nastavio u tom ritmu jer ga je u izjednačenoj borbi, također wazarijem, pobijedio Petr (CZE).

- Sumpor je odradio jako dobru borbu, pokazao je da napreduje i da može. Slijedi nam još puno treniranja i daljnja natjecanja – rekao je Sumporov trener Hrvoje Petranović.


Neugodan ždrijeb se pokazao u slučaju prvog hrvatskog imena, Barbare Matić (do 70 kg), koja je u 2. kolu za protivnicu dobila Oliveiru (BRA). Nakon poraza u Brazilu, Barbara nije uspjela izjednačiti omjer u međusobnim odnosima, već je Oliveira iskoristila pad u agresivnosti hrvatske judašice nakon prve dvije minute borbe. U «zlatnom bodu» Brazilka je došla do wazarija i prošla sve do borbe za broncu.

- Iako uvijek želimo na domaćem tatamiju pokazati najviše, u pripremnom smo procesu za Svjetsko prvenstvo. Možda smo mogli više riskirati u napadima, ali Oliveira je iskoristila svoju priliku i Barbara je ispala ranije nego što smo svi željeli – rekao je trener Vladimir Preradović.

Marin Franušić (do 73 kg) nije uspio zadržati koncentraciju do kraja borbe protiv Powella (GBR) pa ga je Britanac pobijedio ipponom sedam sekundi prije kraja. Marko Drašković (do 73 kg) se nije uspio snaći protiv Takacsa (HUN), koji ga je pobijedio lijepim ipponom u drugoj minuti borbe.


IJF Judo Grand Prix Zagreb 2018 svečano je otvoren uoči finalnog bloka u subotu, od strane glavnog rizničara Međunarodne judo federacije (IJF), Nasera Al Tamimija, predsjednice Hrvatskog judo saveza, Sande Čorak, te izaslanika zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, pročelnika gradskog ureda za sport i mlade, Milana Pavelića.

U nedjelju nas očekuje uzbudljiv dan gdje će nastupiti 10 hrvatskih judoka, stoga dođite podržati naše predstavnike. Početak natjecanja na rasporedu je u 10.00 sati, dok finalni blok  počinje u 17.00 sati.

Ulaznice za nedjelju možete kupiti na Entrio.hr po cijeni od 80 kn.

Kompletan ždrijeb možete pronaći na linku http://www.ippon.org/gp_cro2018.php