Izazovan ždrijeb za juniore na Europskom prvenstvu u Bugarskoj

Trinaest mladih nada hrvatskog juda nastupa na Europskom juniorskom prvenstvu u Sofiji, glavnom gradu Bugarske. Predvođeni izbornikom ženskih reprezentacija Vladimirom Preradovićem te trenerima Draganom Crnovim, Hrvojem Petranovićem, Mateom Semizom i Matijom Frlićem, 10 judašica i tri judaša će tražiti put do odličja.

- Iskreno, nije nas pomazio ždrijeb. Većina naših natjecatelja će od prvog kola imati dosta velike izazove pred sobom, ali vjerujemo u njihove sposobnosti i uloženi rad – prokomentirao je ždrijeb trener Crnov.

U četvrtak nastupa Ana Viktorija Puljiz (do 44 kg), aktualna europska viceprvakinja u kadetskoj konkurenciji, koja u 1. kolu ide Sablievu (UKR), osvajačicu nekoliko ovogodišnjih europskih kupova za juniorke. Ako se uzme u obzir mladost Puljiz, kao i fokus na Olimpijske igre mladih u listopadu (Buenos Aires), put do juniorske medalje je i više nego izazovan. Lovre Barišić (do 66 kg) će imati težak posao protiv Olarua (ROU).

Petak donosi nastup Ive Oberan i Lare Cvjetko (obje do 57 kg), Lucije Babić i Katarine Krišto (obje do 63 kg) te Anđele Violić (do 70 kg).

- Oberan ima kvalitetu i iskustvo da ovdje napravi jako dobar rezultat. U prvom kolu je slobodna, a zatim ide na bolju iz dvoboja Netsvit (UKR) – Manova (BUL). Cvjetko odmah ide na iznimno jaku Cornelisse (NED), ali ima talenta i kvalitetu za napraviti iznenađenje. Babić očekuje dvoboj s Kropskom (POL), svjetskom medaljom iz kadetkinja, dok Krišto, ukoliko uđe agresivno i fokusirano, kako ona zna, može protiv neugodne Den Hartog (NED). Violić, ukoliko prođe Mosr (LUX), će pokušati iznenaditi kvalitetnu Bellandi (ITA) – analizirao je Crnov.

Subota je rezervirana za kategorije do 78 kg (Karla Prodan i Petrunjela Pavić) te preko 78 kg (Lea Gobec i Helena Vuković). U muškoj konkurenciji nastupaju Josip Kokeza (do 100 kg) i Marcel Škalec (preko 100 kg).

- Prodan, kao naše najjače ime, ima pozitivan ždrijeb, a nakon dobre sezone, sigurno će ovdje tražiti medalju. Pavić ima kvalitetu i fizičke predispozicije pobijediti svaku protivnicu, a na početku će morati to pokazati protiv Liščenko (RUS). Gobec ima izazov jače kategorije, a na početku ide na Barkman (NED), dok Vuković očekuje Pirogovu (RUS). Dečki zaista nisu imali sreće prilikom ždrijeba. Kokeza se bori protiv Karimlija (AZE), a Škalec protiv domaćeg Dimitrova (BUL) – zaključio je Crnov.