Karla Prodan osvojila drugu medalju za Hrvatsku na Europskom prvenstvu


Nakon srebra Ane Viktorije Puljiz, hrvatski judo je na Europskom juniorskom prvenstvu upisao i drugu medalju. Karla Prodan (do 78 kg) osvojila je broncu te nakon svjetskog kadetskog zlata pokazala još jednom kvalitetu i u juniorskoj konkurenciji.

- Iako sam sretna zbog bronce mislim da je bilo tu prilike i mogućnosti za zlato. Zato sada slijedi odmor pa Svjetsko juniorsko prvenstvo (op.a. Bahami, 17.-21. listopada) na kojem želim ponovno do vrha – rekla je nakon dodjele medalja u Sofiji članica JK Pujanke, koja je do polufinala slavila ipponima protiv Nike (GRE) i Toth (HUN). U borbi za finale Faber (GER) je bila bolja za wazari, a zatim u borbi za broncu Kantsavaya (BLR) nije imala šanse i u drugoj minuti gubi ipponom.


U istoj kategoriji Petrunjela Pavić je izgubila na startu od Liščenko (RUS), dok je u kategoriji preko 78 kg blizu polufinala bila svjetska kadetska prvakinja Helena Vuković. Ipak, iskustvo je presudilo u korist Szigetvari (HUN), kao i kod Josipa Kokeze (do 100 kg) i Marcela Škaleca (preko 100 kg). Dečki su vodili na wazari protiv Karimlija (AZE), odnosno Dimitrijeva (BUL), ali su ipponima ipak završili svoje nastupe. Lea Gobec (preko 78 kg) izgubila je ipponom od Barkman (NED).