Topolovec pobijedila srebrnu Europljanku i pala na korak do svjetske medalje

Arhivska fotografija

Najbolji juniori svijeta su na Bahamima, gdje se u glavnom gradu Nassauu, bore za titule najboljih. Hrvatsku su u kategoriji do 57 kilograma predstavljale Iva Oberan i Tihea Topolovec. Oberan je zaustavljena ipponom u 1. kolu od Britanke Steele, dok je Topolovec upisala dvije pobjede i isto toliko poraza.

Odmah na početku je naša judašica pobijedila srebrnu s nedavnog Europskog prvenstva za juniore, Liparteliani (GEO), i to wazarijem, a zatim i ipponom u posljednjoj minuti borbe. Nastavila je u istom ritmu protiv Ziegler (GER), kada ipponom dolazi na prag ulaska u polufinale.

Do tog uspjeha su je dijelile nijanse jer je četvrtfinalna borba s Kajzer (SLO), odlučena tek u devetoj minuti. Obje judašice su imale po dvije kazne, a Slovenka je među četiri najbolje otišla ipponom nakon više od osam minuti borbe.

U repasažu je Topolovec išla na viceprvakinju svijeta iz Zagreba 2017. godine, Lkhagvatogoo (MGL), osvajačicu bronce sa seniorskog Grand Slama u Njemačkoj početkom ove godine. Mongolka je imala i više snage nakon napornog četvrtfinala hrvatske judašice te ipponom prošla u borbu za broncu, dok je Tihea Topolovec ovogodišnje Svjetsko prvenstvo za juniore završila na 7. mjestu.

Na Bahamima će Hrvatsku još predstavljati Lea Gobec i Karla Prodan (obje u kategoriji do 78 kg).