Judo reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu najbolja momčad u akademskoj godini 2017./2018.

U auli rektorata Sveučilišta u Zagrebu održana je svečanost dodjela priznanja za najbolje pojedince i momčadi,  koji su nastupali na sveučilišnim prvenstvima Zagreba, Hrvatske, Europe i svijeta u akademskoj godini 2017./2018. .

Velika priznanja na ovoj svečanosti dobila je i judo reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu koja je srpnju ove godine na Europskim sveučilišnim igrama u Coimbri ostvarila zapažene rezultate.

Da podsjetimo, u Coimbri su nas predstavljali Lucija Babić, Lea Katarina Gobec, Katarina Lucija Vuković, Marko Drašković i Marin Franušić, a sve pod budnim okom izbornika doc.dr.sc. Ivana Segedija.

Na dodjeli priznanja u Zagrebu, za osvojene brončane medalje osvojene na Europskim sveučilišnim igrama, posebno su pohvaljeni Lea Katarina Gobec i Marin Franušić, a judo reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu (M. Drašković, M. Franušić, izbornik I. Segedi) proglašena je za najbolju momčad Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2017./2018.

Prvi je to puta da je jedna reperezentacija u judu dobila ovo priznanje, a kako nas u kolovozu 2019. godine u Zagrebu očekuju Europske sveučilišne borilačke igre, vjerujemo da nije i posljednji.