Vinkovci s brončanom olimpijkom nastupaju u Ligi prvaka

U glavnom gradu Rumunjske ovog vikenda se održavaju najjača klupska natjecanja Starog kontinenta. Petak je rezerviran za Ligu prvaka, u kojoj se nalazi i judo klub Vinkovci, a hrvatske i talijanske judašice pokušat će se probiti od četvrtfinala i u krugu klubova iz Rusije, Francuske, Španjolske, Turske, Italije i Rumunjske tražiti plasman u sam europski vrh. 

- Super je biti u Ligi prvaka ove godine. Mi smo poznati po tome da volimo ekipna natjecanja tako da se nadamo dobrim borbama – rekla je najbolja hrvatska judašica Barbara Matić po dolasku u Bukurešt.

Vinkovce u Ligi prvaka predstavljaju: Rosalba Forciniti (ITA, do 52 kg), Tena Šikić (CRO, do 57 kg), Maria Centracchio (ITA, do 63 kg), Barbara Matić (CRO, do 70 kg), Ivana Maranić & Ivana Šutalo (CRO, preko 70 kg).

Najzvučnije ime u ekipi je Talijanka Rosalba Forciniti, brončana s Olimpijskih igara u Londonu 2012., te europska viceprvakinja iz 2010. godine.

- Sigurno je dobro imati takvo ime u ekipi i možda očekivati «sigurnu» pobjedu. Za sad je raspoloženje super. Nismo još puno razgovarali o borbama i očekivanjima, ali mislim da smo svi motivirani za medalju – zaključila je Matić, koju nakon Bukurešta očekuje nastup na Masters turniru u Kini (15. i 16. prosinca), na kojem će nastupiti i Ivana Maranić.

Ždrijeb Lige prvaka na rasporedu je u četvrtak, a nakon četvrtfinala i polufinala (petak, od 10:00 sati), finalni blok je na rasporedu od 16:00 sati.

U Ligi prvaka ove godine nastupaju: 

Yawara Neva (RUS) - zlato u prošlogodišnjoj Ligi prvaka

CJ Valencia (ESP) - srebro u prošlogodišnjoj Ligi prvaka

Pontault Combat (FRA) - bronca u prošlogodišnjoj Ligi prvaka

Galatasaray (TUR) - bronca u prošlogodišnjoj Ligi prvaka

Flam 91 (FRA) - zlato u prošlogodišnjoj Europskoj ligi 

Fiamme Gialle (ITA) - bronca u prošlogodišnjoj Europskoj ligi

Vinkovci (CRO) - bronca u prošlogodišnjoj Europskoj ligi

CSM University Cluj Napoca (ROU) - pozivnica