Judo klub Fuji dobitnik velikog priznanja na europskoj razini


Na svečanosti dodjele #BeInclusive Sport Award nagrada u organizaciji Europske komisije, judo klub Fuji za osobe s invaliditetom, jedan je od tri osvajača ovog prestižnog priznanja za programe društvene uključivosti. Još veći značaj ovom ostvarenju dodaje činjenica da se za nagradu prijavilo 111 projekata iz 25 zemalja.

Marina Drašković, osnivačica kluba za nagradu kaže kako je to "veliko priznanje ne samo za judo i sport osoba s invaliditetom nego i za Hrvatsku jer su projekti u konkurenciji bili iz većih zemalja i klubova s brojnijim članstvom."

- Naš klub ima 40 korisnika dok ih na primjer njemački finalist #BeInclusive Sport Award natječaja ima 8000 i smatram kako je ta naša potreba za suradnjom s desecima volontera, fizioterapeuta, trenera, liječnika i posebno s judo klubom Pinky dokaz da mi inkluziju ne provodimo već je predano živimo. Ova nagrada to potvrđuje, iako je nas već oduševio i ulazak među devet finalista, a sada smo svi iznimno ponosni na to koliko se o našem ostvarenju piše i priča pa je vijest prenijela čak i Međunarodna judo federacija - objasnila je Marina te dodala: 

- Članovi našeg kluba neće biti osvajači olimpijskih medalja, ali ovo je za njih ekvivalent takvog odličja zato što je njihova predanost judu, ali i vlastitim terapijama jednakog intenziteta kao kod olimpijskih pobjednika s kojima sam imala priliku trenirati.

Klubu se na dodjeli u Bruxellesu kao veliki navijač pridružio naš proslavljeni paraolimpijac Mihovil Španja i zajedno s gđom. Líviom Járókom, potpredsjednicom Europskog parlamenta bio među prvima koji im je uputio iskrene čestitke, kojima se ovim putem pridružuje i Hrvatski judo savez.