Šikić srebrna, a Oberan brončana na Europskom kupu u Švicarskoj

Foto: Tena Šikić na podiju u Švicarskoj (EJU)

Šikić je do srebra došla u najbrojnijoj ženskoj kategoriji do 57 kilograma (30 natjecateljica), a s četiri sjajne borbe opravdala je status prve nositeljice turnira. Najprije je u svega pola minute svladala nizozemsku predstavnicu Buwaldu, nakon čega je za ulazak u polufinale još jednim ipponom prošla Burnel (FRA). Tamo ju je čekala renomirana Njemica Mueller, no Šikić iskusno baca na wazari i čuva prednost do kraja borbe. U finalu je ipak bolja Starke (GER), no srebro je više nego dobar početak sezone za Šikić.

Sezonu je medaljom otvorila i Iva Oberan osvojivši broncu u svojoj novoj kategoriji do 63 kilograma. Najprije je svladala snažnu Francuskinju Devitry, nakon čega je zaustavlja švicarska reprezentativka Hildbrand. Švicarka ju šalje u repasaž u kojem Iva pobjeđuje dvije Talijanke. 

Nakon Momente i Palombini pokazalo se da će Oberan imati pravu simultanku s Talijankama, jer je u borbi za broncu čekala ju još jedna talijanska predstavnica – Cacchione Chiara. Cacchione je još jednom potvrdila kako talijanski stožer taj dan nije imao rješenja za sjajno raspoloženu Ivu, koja je u Dubrovnik odnijela broncu.