Oberan srebrna, a Pavić brončana na Europskom kupu u Portugalu

Foto: EJU

Iva Oberan (do 63 kg) osvojila je srebrnu medalju na Europskom juniorskom kupu u Portugalu (Coimbra). Ivi su trebale ukupno četiri minute da bi došla do polufinala jer je dominirala protiv Portugalke Pereire (ippon), Francuskinje Blomme (ippon) te Nizozemke Krachten (ippon). 

U polufinalu je ipponom (treći shido) u "zlatnom bodu" slavila protiv Francuskinje Drid, da bi u finalu išla na Ruskinju Gončarovu. Jedan wazari je bio dosta Ruskinji da uzme zlato, a Oberan je nastavila s osvajanjem medalja. Nakon prošlotjedne, seniorske bronce iz Švicarske, sada se u Župu Dubrovačku vraća s juniorskim srebrom.

U nedjelju je do postolja stigla Petrunjela Pavić (do 78 kg). Za 25 sekundi je ipponom svladala Francuskinju Hary, a za 71 sekundu Ruskinju Nikolaevu. U polufinalu je domaća predstavnica Sampaio bila bolja (ippon), da bi Pavić broncu osigurala na samom isteku prve minute borbe protiv Talijanke Vuk (ippon).


Ardian Sufaj (do 90 kg) izgubio je od Francuza Damiera (ippon).

Na Grand Slamu Ekaterinburg nastupaju Dominik Družeta (do 81 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg). Družeta je nakon pobjede protiv Slovaka Stancela (ippon) izgubio od Izraelca Mukija (ippon). Kumrić je izgubio od Brazilca Buzacarinija (wazari).