Povijesni sastanak Iranskog i Hrvatskog judo saveza

Delegacija Hrvatskog olimpijskog odbora u četvrtak 25.04. Iz Zagreba uputila se prema Teheranu. Članica delegacije bila je i predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak, ali ovog puta u ulozi dopredsjednice HOO-a.

Svrha puta u Iran bila je poboljšavanje suradnje između Hrvatskog olimpijskog odbora i Iranskog olimpijskog odbora, u Teheranu predsjednici obaju olimpijskih odbora Zlatko Mateša i Seyed Reza Salehi Amiri potpisali su sporazum o suradnji koji bi trebao otvoriti put ka boljoj suradnji između pojedinih nacionalnih sportskih saveza.

S obzirom da su čelnici Irana bili upoznati s činjenicom da je dopredsjednica HOO-a ujedno i judašica, u nedjelju  je 28.04. organiziran i sastanak sa predsjednikom Iranskog judo saveza, Arashom MIRESMAEILIM (2001, 2003 svjetski prvak 66kg). Nakon upoznavanja s obilježjima rada u savezima dogovorena je buduća suradnja vezana uz edukaciju trenera, organizaciju zajedničkih priprema kao i prijateljskih mečeva.


Povodom ovoga sastanka S. Čorak je izjavila – „Iako improvizirani, prvi je to službeni sastanak između naša dva saveza. S obzirom na naša iskustva u organizaciji međunarodnih natjecanja i edukaciji trenera, kao i velikim iskustvom iranskih judaša u pojedinim kategorijama, vjerujem da će nam suradnja donijeti obostrane koristi“.

Zagreb će kasnije ove godine u srpnju ugostiti još jednom najbolje judaše na svijetu, a vrlo vjerovatno gledat ćemo i natjecatelje Irana, koje će predvoditi aktualni svjetski prvak Saeid MOLLAEI (-81kg).