Pohvale stižu sa svih strana, počeo ispunjen program Judo Festivala


Foto: Tino Marić / HJS

Četvrti Judo Festival u Poreču (10. do 23. lipnja), doveo je u Zelenu Resort više od 1500 judaša, članova njihovih obitelji, znanstvenika, trenera i sudaca. Jedno od najvećih europskih judo događanja organiziraju Hrvatski judo savez i Europska judo unija, a prva dva dana su u potpunosti ispunili očekivanja.

Sve je lakše kada krene, a nakon dugačkog perioda opsežnih priprema u ponedjeljak 10. lipnja je počelo četvrto izdanje Judo Festivala u Hrvatskoj.

Dok su najjača imena «otvorila» Olimpijski trening kamp (OTC), veliki interes je vladao za trening kamp za djecu s posebnim potrebama. Kao velika novost ove godine, ovaj kamp je doveo brojne stručnjake iz cijele Europe, na kojima sudjeluju i hrvatski treneri poput Marine Drašković iz Judo kluba Fuji, dobitnika nagrade #BeInclusive Europske komisije.

Glavni trener kampa je Tycho van der Werff, specijaliziran za rad s djecom s posebnim potrebama, koji je u dva sata rada pokazao konkretne vježbe i igre kojima se mladi judaši mogu bolje priviknuti na okruženje i opustiti se za rad i vježbanje.

Za to vrijeme, tajnici nacionalnih saveza su se okupili na administracijskom seminaru pod vođenjem Martina Poigera, voditelja ureda predsjednika EJU-a. Uz njega su bili domaćin Hrvoje Lindi, glavni tajnik HJS-a i sportski direktor EJU-a te Ezio Gamba, glavni tajnik EJU-a, koji je istaknuo:

- Zahvalio bih se Hrvatskom judo savezu na gostoprimstvu i organizaciji, koja je i ove godine na iznimno visokoj razini. Četvrti puta smo ovdje i još jednom se potvrđuje kako se radi o fenomenalnoj lokaciji, koja pruža odlične uvjete i za treninge i za druženje i opuštanje. Ove godine ponovno imamo osjetan iskorak u broju sudionika, što nas iznimno veseli, tako da će se u Poreču susresti 35 nacije.

Tijekom seminara će se raditi na napretku administrativnog dijela posla nacionalnih saveza, unaprjeđenju međusobne komunikacije, kao i na razmjeni iskustava.

- Ovaj seminar je jako važan jer se razmjenjuju mišljenja i iskustva na operativnoj razini. Također, sve prisutne informiramo o novostima i želimo čuti što više izazova s kojima se kolege susreću – rekao je Poiger.