EJU "Improve your club" seminar traje u Poreču

Porečki judo festival ne može proći bez HJS trenerskog seminara, pa se tako i ove godine paralelno sa svim ostalim aktivnostima festivala ovog vikenda (15. i 16. lipanja) održava i "EJU Improve your Club" EJU seminar.

 Europska judo unija (EJU) vjeruje da obrazovanju i razvoju trenera judo klubova treba posvetiti isto onoliko pažnje koliko se posvećuje trenerima nacionalnih timova. Nacionalni judo klubovi polazište su nacionalnih reprezentacija u svakom savezu, pa je stoga ključno educirati klupske trenere. Jugoistočna Europa iz ove će točke dodatno povećati profesionalnost i pripremu trenera brojnih judo klubova, a pritom neće zanemariti trenere nacionalnih selekcija.

 Voditelji ovogodišnjeg seminara su predsjednik Stručne trenerske komisijeprof.dr.sc. Hrvoje Sertić i dopredsjednica za edukaciju Europske judo unije Jane Bridge.

 Seminaru aktivno sudjeluje te se i obratio se hrvatskim trenerima predsjednik Europske judo unije Sergey Soloveychik.

 EJU predavači ove godine su Francuz Patrick Roux - svjetska bronca i europsko zlato iz 1987., japanski stručnjak Go Tsunoda te svjetski prvak i osvajač olimpijskog srebra iz Atene Rus Vitaly Makarov. Liječnik Hrvatske judo reprezentacije dr.sc. Goran Vrgoč kao predavač seminara iznijet će teoretizaciju nastanka ozljeda, operacije i rehabilitacije pri rupturi prednjih križnih ligamenata. Seminaru prisustvuje i olimpijski pobjednik iz Londona, mladi ruski trener Arsen Galstyan.

 Sektor za edukaciju EJU-a i Komisija stručnjaka EJU-a još su 2013. godine razvili projekt "Improve your Club“ - radi se o jedinstvenom programu obuke za trenere. Ovi seminari služe dvostrukom cilju. Osim podučavanju klupskih trenera, "Improve your Club" seminari prenose znanje ključno za motiviranje mladih judoka u ciljanoj dobi od 8 do 12 godina. Cilj je motivirati djecu da se nastave školovati i da aktivno ostanu u judu.