Hrvatska studentska reprezentacija na Univerzijadi u Napulju

Hrvatska studentska reprezetacija od 4. srpnja nastupa na 30. Univerzijadi u Napulju. Predvođena izbornikom Hrvojem Sertićem i trenerom Hrvojem Petranovićem, u reprezentaciji su četiri judašice i jedan judaš.

Nakon Europskih igara, vrijeme je i za najjače sveučilišno natjecanje. Jubilarna, 30. Univerzijada održava se od 4. do 13. srpnja u Napulju i nekoliko okolnih manjih gradova (Caserta, Avellino i Salerno).

Hrvatsku judo reprezentaciju čine Tena Šikić (do 57 kg), Iva Oberan (do 63 kg), Lucija Babić (do 70 kg), Zrinka Miočić (preko 78 kg) i Dominik Sumpor (do 81 kg). 

U četvrtak 4. srpnja nastupaju Lucija Babić i Zrinka Miočić, a u petak 5. srpnja Tena Šikić, Dominik Sumpor i Iva Oberan. U nedjelju 7. srpnja je ekipno natjecanje za judašice.

- Vjerujem da je realno kako možemo osvojiti jednu do dvije medalje. Iva Oberan i Lucija Babić su u dobroj formi, a Tena Šikić je uvijek kvalitetna, ali za sada bez medalje nego 5. mjesta na Univerzijadi. Debitanti na velikim natjecanjima Zrinka Miočić i Dominik Sumpor će zasigurno dati sve od sebe da se dokažu i pokažu da su zaslužili poziv u studentsku reprezentaciju Hrvatske te da se nametnu i zasluže pozive i u seniorsku reprezentaciju – rekao je izbornik Sertić.

Sve informacije možete pronaći na linku https://www.universiade2019napoli.it