Marcel Škalec srebrni u Pragu

Drugi dan Europskog juniorskog kupa u Pragu Hrvatskoj je donio još jedno odličje. Marcel Škalec je u kategoriji preko stotinu kilograma osvojio srebrnu medalju.

Škalec je najprije ipponom svladao ukrainskog predstavnika Yevheniia Verkusha. U četvrtfinalu lako se obračunao (ippon) s Nijemcem Niklasom Pelzom. Svoj dominantni nastup član Profectusa iz Samobora prezentirao je i u polufinalnom meču - ipponom u nešto više od dvije minute pobijedio je Ukrajinca Kostiantyna Yatska. U finalu je od Marcela bio bolji Azerbajdžanac Imran Yusifov (ippon).

Bez obzira na poraz u finalu ovo je bio sjajan nastup za Škaleca koji je na medalju s Europskih kupova čekao još od kolovoza 2018. godine i bronce s Europskog juniorskog kupa u rumunjskoj Cluj-Napoci.

Iznimno učinkovit nastup sva tri predstavnika Profectusa iz Samobora na juniorskom Europskom kupu u Pragu (Vuković zlato u +78 kg, Škalec srebro u +100 kg i Cvjetko sedma u 63 kg) za svaku je pohvalu. Trener Profectusa Matija Frlić očito je vrlo dobro pripremio svoje natjecatelje za ovaj dio sezone.

Vrlo dobar nastup zabilježio je i Josip Bulić u kategoriji do 90 kilograma. Član Dubrovnika 1966 je ostvario tri pobjede u pet borbi i tako zauzeo plasman devetog mjesta.