Lea Gobec brončana na EUSA Combat games

Od 31. srpnja do 3. kolovoza u Zagrebu se za studente održavaju prve EUSA combat games (European Universities Sport Association) u povijesti. Jedinu judašku medalju Hrvatskoj donijela je Lea Gobec. Gobec je drugog dana natjecanja osvojila broncu u kategoriji do 78 kilograma.

Judo turnir na EUSA borilačkim igrama okupio je studente sa 126 sveučilišta iz 23 države.

Lea Gobec sa Sveučilišta u Zagrebu svojoj solidnoj sezoni pridodala je još jednu medalju. Lea je zbog prošlogodišnje bronce s EUSA Europskog studentskog prvenstva bila prva nositeljica turnira, pa je prvo kolo bila slobodna. U četvrtfinalu pobijedila je Britanku Tytler, a u polufinalu nije uspjela poraziti Portugalku Sampaio. U borbi za broncu svladala je ukrajinsku predstavnicu Chystiakovu. Gobec je ove sezone osvojila dvije bronce na seniorskim Europskim kupovima (Uster i Sarajevo), a srebrna je bila u Orenburgu. Ovom medaljom pokazala je kako joj nije problem držati natjecateljsku formu kroz cijelu sezonu.

Vrlo blizu medalji prvog dana turnira (1.8.) došao je Tino Šundov sa Splitskog sveučilišta. Šundov je u kategoriji do 73 kilograma upisao četiri pobjede u šest borbi te tako završio na petom mjestu.

Plasman petog mjesta drugog dana EUSA borbenih igara osvojila je i Katarina Lucija Vuković sa Zagrebačkog sveučilišta. Vuković je u kategoriji preko 78 kilograma upisala dvije pobjede i dva poraza.