Pujankama tri ekipna naslova, Zagrebu jedan na PH U16 i U23

Posljednje prvenstvo Hrvatske u sezoni rezervirano je za uzrast mlađih seniora (U23). Ono se ove subote održalo u zagrebačkoj Sutinskoj vreli, a paralelno s njim odvilo se i Prvenstvo Hrvatske za uzrast mlađih kadeta (U16).

U konkurenciji mlađih seniorki ekipno se najjači pokazao judo klub Pujanke, a u konkurenciji mlađih seniora naslov je ponovno osvojio judo klub Zagreb. Drugo mjesto u ekipnom poretku mlađih seniorki pripalo je Zagrebu, a treće Profectusu iz Samobora. Kod muških je drugo mjesto zauzeo Solin, a treće Istarski Borac.

U uzrastu mlađih kadeta i kadetkinja oba su ekipna naslova uzele splitske Pujanke - judo klub iz Splita koji na Prvenstvima Hrvatske za mlađe uzraste redovno dokazuje kvalitetu svoje škole juda.

Najbrojniju mušku kategoriju (-73 kg, 19 natjecatelja) u mlađim seniorima osvojio je Dino Strmotić iz judo kluba Panda, dok je najbrojniju žensku kategoriju (-57 kg, 14 natjecateljica) osvojila Tihea Topolovec iz Akademskog judo kluba Student.

Kategoriju s najvećim brojem natjecatelja (-55 kg, 27 natjecatelja) u uzrastu mlađih kadeta osvojio je Ivo Kokan, a u konkurenciji mlađih kadetkinja u najbrojnijoj kategoriji (-52 kg, 17 natjecateljica) najbolja je bila Nina Simić. Ivo i Nina su oboje članovi splitskog judo kluba Pujanke.