Petrunjela Pavić ostala nadomak medalje na juniorskom SP-u

Izvor fotografije: EJU

Na četvrtom i posljednjem danu individualnog dijela Svjetskog juniorskog (U21) prvenstva u Marrakechu Petrunjela Pavić je u kategoriji do 78 kilograma osvojila peto mjesto.

Pavić je najprije u napetoj borbi u golden scoreu pobijedila aktualnu juniorsku Europsku doprvakinju, Francuskinju Assiu Said Errhamani (wazari). U četvrtfinalu za Petrunjelu je u ovom trenutku prejaka bila japanska predstavnica Rinoko Wada, koja ju je ipponom poslala u repasaž. Repasažnu borbu Pavić je odradila dominantno - wazarijem i tranzicijom u zahvat držanja za ippon Petrunjela je osigurala borbu za brončano odličje. Tamo je u vrlo izjednačenoj borbi ipak izgubila od Portugalke Patricie Sampaio (ippon) i tako završila na nezahvalnom petom mjestu. Medalja je bila blizu, no ovakav rasplet neće obeshrabriti Pavić. Na Petrunjelin nastup osvrnuo se i njen trener te trener reprezentacije Mateo Semiz:

- Petrunjela je danas imala gotovo izvrsne nastupe. Jako sam zadovoljan s prikazanim, bez obzira na to što nije došla do medalje. Imala je jako zahtjevan ždrijeb, ali uspjela se probiti do borbe za medalju. Prvo je pobijedila Europsku doprvakinju iz Francuske, potom je poražena od Japanke, gdje je napravila jedinu grešku na cijelom natjecanju, što je protivnica vješto iskoristila da bi pobijedila. Pobjedom protiv treće nositeljice, Australke Paduch došla je do željene do borbe za medalju, gdje je poražena od Portugalke Sampaio u jednoj otvorenoj i ravnopravnoj borbi.

Izvor fotografije: EJU

Na Svjetskom prvenstvu u Marrakechu u kategoriji do 63 kilograma za Hrvatsku je nastupila Iva Oberan. Iva je u prvom kolu bila uspješnija od Brazilke Lime, no u idućoj borbi ju je zaustavila Njemica Winzig.

Prvog dana za Hrvatsku je nastupio Robert Klačar u kategoriji do 66 kilograma. U prvom kolu zaustavio ga je Gruzijac Tutashvili.

Poraze u početnim borbama upisale su i hrvatske predstavnice Helena Vuković i Anđela Violić. Bivša kadetska svjetska prvakinja Helena je u kategoriji preko 78 kilograma bila zaustavljena od Korejke Kim, dok Violić u kategoriji do 70 kilograma nije uspjela savladati domaću predstavnicu Khairi.

Paralelno sa završnim danima Svjetskom juniorskog prvenstva u Marrakechu odvijao se i Europski kup u Malagi. Na njemu je plasman sedmog mjesta u kategoriji do 78 kilograma ostvarila Brigita Ljuba, s dvije pobjede u četiri borbe.