Judaši iz cijele Hrvatske iznimno aktivni za Svjetski judo dan

Foto: JK Vinkovci

Svjetski se dan juda svake godine održava 28. listopada na rođendan osnivača našeg sporta, majstora Kana Jigora. IJF (Internacionalna judo federacija) kao krovna svjetska judo organizacija pozvala je sve judoke, judo klubove i nacionalne saveze da se uključe u projekt "Posadi drvo" - projekt kojim bi zajednički pomogli našem planetu.

Ponosni smo što se veliki broj klubova i judaša iz cijele Hrvatske odazvao te u nastavku donosimo neke od aktivnosti.

Članovi Judo Klub Vinkovci su na Jezerima Banja posadili 30-ak sadnica javora.

- Cilj provedbe akcije je osvještavanje o problemima koji se pojavljuju zbog klimatskih promjena - rekla je trenerica Ivana Kalinić. Također, klub je proveo foto radionicu s temom "Planeta zemlja".


Judo klub Pujanke iz Splita je pored kluba organizirao sadnju jednog stabla tipičnog drveta dalmatinskog podneblja koje se zove Kostela i svi roditelji te članovi kluba su oduševljeni.


Judo Klub Remete iz Zagreba su kroz aktivnosti svojih članova i sadnju te brigu o drveću i bilju obilježili Svjetski judo dan.

Članovi Judo klub Val iz Splita su zajedno s trenerima i roditeljima sudjelovali u volonterskoj akciji „Boranka“, koja u suradnji sa izviđačima Grada Splita, radi na pošumljavanju područja ogoljenih u požaru koji je zahvatio okolicu Splita prije dvije godine.

Zagrebačka judo škola je zasadila 4 sadnice Japanske trešnje u dvorištu Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan u Zagrebu i sadnicu Japanske trešnje u dvorištu Osnovne škole Ljubljanica.


Članovi JK Mladost iz Osijeka su obilježili Svjetski judo dan na 14. Međunarodnom memorijalu Josipa Potneka koji je održan 26. listopada 2019. Prije početka turnira posadili su drveće.


U sklopu Svjetskog judo dana odrađen je zajednički trening JK Samobor članova i roditelja te prijateljima. Najmlađim sudionicima podijeljene su diplome dok su ostali sudionici dobili promotivne materijale Svjetskog judo dana. Na ovoj aktivnosti bilo je oko 150 sudionika kojima je pobliže prezentirana ovogodišnja tema Svjetskog judo dana.

Svjetski judo dan u Kaštelima je obilježen radionicama na satima tjelesnog odgoja koje su se održale u utorak 29. listopada 2019. godine u Osnovnoj školi prof. Filipa Lukasa u Kaštel Starom. Radionice su bile u terminu jutarnje i popodnevne školske smjene, a sve pred 400-njak učenika iz 15-ak razreda osnovne škole. Održan je uvodni dio o važnosti šuma za naš planet te je potom prezentiran judo sport u cijelosti, a članovi JK Kaštela su izvodili demonstracije judo tehnika.

I ove godine je JK Sakura iz Svete Nedelje obilježio Svjetski judo dan vrlo aktivno uz brojne aktivnosti, od predavanja, preko likovnih radionica, do demonstracija juda i sadnje drveća u narednim tjednima.


Kako ste obilježili Svjetski judo dan, šaljite nam na mail adrese:

mirjana.bosnjak.kobas@gmail.com

media@judo.hr