Bruno Capan zlatni, Ivan Copić i Marko Džin brončani na Europskom kadetskom kupu u Kopru


Drugog dana Europskog kupa za kadete u slovenskom Kopru za Hrvatsku su osvojene tri medalje. Sva tri odličja osvojena su u istoj kategoriji, onoj do 81 kilogram. Zlato je pripalo Bruni Capanu, a za bronce su se pobrinuli Ivan Copić i Marko Džin.

Capan je u svoj pohod na zlato u kategoriji do 81 kilogram krenuo borbom protiv Latvijca Germansa Grigorjevsa. Jedan wazari bio je dovoljan za prolaz dalje. U četvrtfinalu Bruno je bio puno aktivniji od Argentinca Tobiasa Diessla, što mu je i donijelo pobjedu (tri kazne) te prolaz u polufinale. Mladog člana judo kluba Like tamo je čekao reprezentativni kolega Ivan Copić. U napetoj borbi wazari u golden scoreu presudio je u korist Capana. Time je Bruno ušao u finale te osigurao svoju prvu medalju s Europskog kadetskog toura. Capan je ostao fokusiran do kraja, pa se ipponom protiv predstavnika Bosne i Hercegovine Kerima Hasića pobrinuo da mu prva medalja bude zlatnog sjaja.

U istoj kategoriji Ivan Copić i Marko Džin došli su do brončanih medalja. Copić je do polufinala ipponima unutar jedne minute svladao Talijana Andreu Raffaelija i Mađara Zsolta Varghu. U polufinalu wazarijem ga je zaustavio Capan. U borbi za broncu član splitskog judo kluba Pujanke je wazarijem bio bolji od francuskog predstavnika Davida Stanleya i tako osvojio brončano odličje. Marko Džin je prvi okršaj dana imao s mađarskim predstavnikom Patrikom Kerekesom. Wazarijem i ipponom prošao je dalje, a potom je ipponom prošao i Talijana Gabriela Sammartina. Istim načinom (ippon) Džin je riješio i četvrtfinalni ogled sa Slovencem Anejom Hribarom. U polufinalu spremniji (ippon) je bio predstavnik Bosne i Hercegovine Kerim Hasić. U neizvjesnoj borbi za broncu s još jednim talijanskim predstavnikom Andreom Raffaelijem Marko je u golden scoreu bacio wazari te tako osvojio i drugu broncu u kategoriji do 81 kilogram za Hrvatsku.

Solidan nastup u kategoriji do 57 kilograma upisala je Anica Bubić. Anica je imala šest borbi iz kojih je četiri puta izlazila kao pobjednica te je tako osvojila plasman petog mjesta.

U kategoriji do 73 kilograma tri pobjede u pet borbi te plasman sedmog mjesta ostvario je Oliver Makarović. U istoj kategoriji plasmane devetog mjesta s omjerom pobjeda i poraza 2:2 ostvarili su Lovre Mrković te Dominik Rožić.

Leo Herić je u kategoriji do 90 kilograma osvojio sedmo mjesto s jednom pobjedom u tri odrađene borbe.

U kategoriji do 70 kilograma dvije omjer od dvije pobjede i dva poraza bio je dovoljan za plasman sedmog mjesta za Karlu Kulić. 

 Maja Franić u kategoriji preko 78 kilograma bila je sedma s jednom pobjedom u tri borbe.