Zrinka Miočić drugom hrvatskom broncom zaključila uspješno EP, Violić peta

Prvi i posljednji dan ovogodišnjeg Europskog prvenstva za mlađe seniore (U23) u Rusiji, donijeli su po jednu brončanu medalju za Hrvatsku.

Nakon Tihee Topolovec, do trećeg mjesta na prvenstvu je stigla i Zrinka Miočić u kategoriji preko 78 kg. Studentica fakulteta arhitekture, 5. godine, koja je u splitski JK Pujanke došla iz Zadra, na početku je ipponom svladala Gruzijku Somkišvili, nakon čega je išla na Njemicu Lucht, koja je ipponom nakon 19 sekundi poslala našu predstavnicu u repasaž.

Tamo je Miočić ipponom svladala Slovenku Torkar u drugoj minuti borbe, a isti scenarij joj donosi brončanu medalju protiv Čehinje Paulusove i slavlje za hrvatsku reprezentaciju!

- Zrinka je odradila savršen turnir i sve nas oduševila. Izgubila je od Njemice, koja je postala viceprvakinja Europe, a protivnice koje je pobijedila su sve kvalitetne judašice. Ovo je veliki zalog za budućnost i Zrinkin daljnji rad - rekao je trener reprezentacije Dragan Crnov.

Blizu je bila i Anđela Violić (do 70 kg), koja je pobjedama nad Švicarkom Vetterli i Samardžić iz BiH došla do polufinala. Zatim je izgubila ipponom od Čanturije iz Gruzije, a za broncu je bila bolja Nizozemka De Voogd, koja je našu judašicu natjerala na tri kazne te finalno peto mjesto.

Petrunjela Pavić je u kategoriji do 78 kilograma osvojila plasman sedmog mjesta. Pavić je u tri borbe upisala dvije pobjede i jedan poraz. 

Za Hrvatsku su na Europskom U23 prvenstvu u Iževsku nastupili i Josip Kokeza (-100 kg), Marcel Škalec (+100 kg), Lucija Babić (-70 kg), Iva Oberan (-57 kg), Lea Gobec (-78 kg), Damian Sokolović (-81 kg) i Katarina Lucija Vuković (+78 kg).

Uz dvije bronce i jedno polufinale, hrvatska reprezentacija se vraća iz Iževskog u iznimno pozitivnom tonu i sa još jednom potvrdom kako hrvatski judo ima svjetlu budućnost.