Karla Prodan do bronce u Australiji: "Važni bodovi za Tokio"

Nakon odličnih vijesti s Europskog prvenstva za mlađe seniore, još jedna bronca stiže iz daleke Australije. Karla Prodan, u kategoriji do 78 kg, stala je na postolje i uzela važne bodove u utrci za mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Odličan niz sa IJF World Toura, mlada Karla Prodan (do 78 kg) nastavila je i u australskom Perthu. Na početku je uspjela svladati i vremensku razliku i Novozelanđanku Gatward, nadoknaditi wazari zaostatka i ipponom otići u borbu s Amerikanom Papadakis.

Wazari na početku druge minute Karli je bio dosta za prolaz u četvrtfinale, gdje također na početku druge minute ipponom slavi protiv Ruskinje Babinceve.

- Nakon što sam na početku svladala i tremu i privikavanje na vremensku razliku, uspjela sam izvući najbolje od sebe – komentirala je Prodan, koja je u polufinalu išla na Portugalku Sampaio te nije bila dovoljno oprezna u parteru:

- Ta neopreznost me koštala poraza u polufinalu, čak vjerujem i zlata, ali sam pokazala u četiri teške borbe, s curama koje su trenutno bolje pozicionirane od mene, da mogu i znam te sam itekako zadovoljna – zaključila je Prodan, koja je u borbi za broncu ipponom svladala Ruskinju Šmelevu. Kad? Naravno, u «Karlinoj» minuti , drugoj minuti borbe.

U Perthu je nastupila i Barbara Matić (do 70 kg), svladala ipponom Poljakinju Hofman, a zatim u teškoj borbi s Irkinjom Fletcher izgubila u «golden scoreu» wazarijem. Repasaž joj je donio Španjolku Rodriguez, koja je prošla dalje zbog hansoku-make Matić, čime je naša judašica završila nastup na 7. mjestu.