Nenad Vrbanec srebrni na Svjetskom prvenstvu osoba s Downovim sindromom

Na svjetskom prvenstvu osoba s Downovim sindromom u portugalskom Guimaraesu Nenad Vrbanec se u kategoriji do 90 kilograma okitio srebrnim odličjem. Natjecanje je  organizirala Sportska unija za sportaše s Downovim sindromom (Sports Union for athletes with down sindrom - SUDS).

Na ovogodišnjem SUDS Svjetskom prvenstvu uz Hrvatsku su sudjelovale Švedska, Poljska, Italija, Rumunjska, Portugal, Turska, Turkmenistan, Rusija te Kuvajt.

Nenad je u kategoriji do 90 kilograma do srebra došao pobjedom (wazari i zahvat držanja) protiv portugalskog predstavnika Carlosa Alvesa, te porazom (ippon) od još jednog Portugalca Paula Lemosa.

Na putu do svjetske medalje Nenada su u Portugalu pratili njegov trener Filip Šeketa i predsjednik judo kluba Zrinski Čakovec Ivica Jalšovec.

Trener Šeketa osvrnuo se na nastup svoga natjecatelja:

- Iznimno sam ponosan na našeg Nenada, ovo je nagrada za sav uloženi trud. Nenad već četiri godine marljivo trenira četiri puta na tjedan, ovaj je rezultat sjajno priznanje za naš rad. Zahvalio bih se gradu Čakovcu, Međimurskoj županiji i ostalim sponzorima koji su nam omogućili odlazak na ovo natjecanje.

Nenadov trener osvrnuo se i na turnire koji slijede:

- Sljedeće godine od 31. ožujka do 7. travnja održavaju se "Trisome games" u Antalyji. Ove igre u Turskoj predstavljaju paraolimpijske igre za osobe s Downovim sindromom. Nadamo se da će nas naši sponzori ponovno podržati kako bismo mogli nastupiti na ovom važnom natjecanju.