Barbara Matić izgubila na Mastersu četiri sekunde prije kraja


Barbara Matić (do 70 kg) je dobro krenula na Qingdao Mastersu u Kini, pobijedila 16. na svijetu Kelitu Zupancic (CAN) nakon tri kazne Kanađanke, a zatim vodila na wazari protiv Van Dijke (NED).

- Prva borba je bila kvalitetna, a uz malo više odlučnosti za bacanje mogla je Barbara slaviti ipponom ili wazarijem. U drugoj borbi Barbara je bila bolja i agresivnija sve do svog wazarija, a onda se nažalost počela prerano braniti i na četiri sekunde prije kraja radi očiti lažni napad, što suci nisu mogli predvidjeti - prokomentirao je izbornik Vladimir Preradović nastup koji je završio porazom zbog treće kazne.

Van Dijke je otišla do srebra, a u nizozemskom finalu ju je ipponom pobijedila Polling.

U kategoriji do 78 kilograma solidan nastup upisala je Karla Prodan. Karla je najprije ipponom porazila Ukrajinku Turchyn, a zatim je priredila uzbudljivu i ravnopravnu borbu s šestom na Svjetskoj IJF ranking ljestvici, Nizozemkom Guusje Steenhuis. Nakon nepune minute golden scorea Nizozemka je ipak poentirala wazarijem i tako završila Karlin prvi Masters nastup.

Ivana Šutalo (+78 kg), Ivana Maranić (-78 kg) i Zlatko Kumrić (-100 kg) zaustavljeni su u prvim kolima svojih nastupa. Izbornik Valdimir Preradović ponovno se osvrnuo na nastupe:

- Iznimno mi je drago da se Ivana Maranić vratila nazad nakon teške ozljede koljena. Nedostaje joj još natjecateljskih borbi, nadam se da će to nadoknaditi na pripremama koje nas očekuju.
Karla je bez većih poteškoća s dva wazarija prošla Ukrajinku. U drugom kolu iskusna Nizozemka iskoristila je moment Karline dekoncetracije u golden scoreu, no Karla je i tom borbom dokazala da pripada svjetskom judu.