Japanska delegancija pohvalila projekt "Judo u školama"


Predstavnici Japanskog judo saveza, dr. Akitoshi Sogabe i Tomoki Kamatsuka, posjetili su nekoliko klubova i obrazovnih institucija, gdje su s predstavnicima Hrvatskog judo saveza razgovarali o suradnji i aktivnostima HJS-a.

Dr. Sogabe je član Edukacijske komisije Japanskog judo saveza, a na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. je bio trener reprezentacije Japana, dok je 2008. do 2012. bio kondicijski trener ženske reprezentacije Japana. 

- Jako smo zadovoljni jer smo imali prilike vidjeti na djelu odličan program "Judo u školama" koje provodi Hrvatski judo savez. O tom projektu treba više govoriti i izvan granica Hrvatske. Hvala predsjednici Čorak i njenim suradnicima, kao i japanskoj veleposlanici Misako Kaji, što su odvojili vrijeme za obilazak i konstruktivne razgovore - rekao je dr. Sogabe.

Uz predsjednicu HJS-a, dr.sc. Sandu Čorak, japansku delegaciju su ugostili Hrvoje Lindi, glavni tajnik HJS-a, prof.dr.sc. Hrvoje Sertić, Ivan Segedi, prof., te Mario Krvavac, administrativni tajnik HJS-a.

- Velika nam je čast ugostiti dr. Sogabea i g. Kamatsuka, a pogotovo dobiti pohvale za naš rad. Svaki njihov savjet i komentar su više nego dobro došli te iz ovakvih dolazaka puno možemo naučiti - rekla je predsjednica Čorak.