Pujankama oba ekipna kadetska naslova u Sutinskim vrelima

Prvo ovosezonsko prvenstvo Hrvatske bilo je rezervirano za uzrast kadeta (U18) koje se ove subote održalo u dvorani Sutinska vrela.

Prva mjesta ukupnog poretka klubova na kraju su popunili judaši i judašice judo kluba Pujanke. Splitski je klub nakon prošlogodišnjeg dvostrukog naslova u uzrasti mlađih kadeta sad i kadetskim dvostrukim naslovom ponovno podsjetio na kvalitetu i moć svoje judo škole. Drugo mjesto u ekipnom poretku kadetkinja pripalo je judo klubu Black Belt, a treće mjesto Solinu. Kod muških je drugo mjesto iza Pujanki zauzeo judo klub Kaštele, a treće je pripalo Istarskom Borcu.

U najbrojnijim muškim kadetskim kategorijama (do 60 kg i do 73 kg, po 22 natjecatelja) zlatima su se okitili Dani Klačar iz Istarskog borca (do 60 kg) i Josip Berc (do 73 kg) iz judo kluba Zagreb.

Kategorije s najvećim brojem natjecateljica (do 52 kg 15 natjecateljica, do 57 kg 14 natjecateljica) u uzrastu kadetkinja osvojile su Nina Simić (do 52 kg) iz judo kluba Pujanke i Anica Bubić (do 57 kg) iz judo kluba Solin.

Iako su snažni klubovi ponovno opravdavali uloge favorita, ovogodišnje je Kadetsko prvenstvo također pokazalo razvijenost i rasprostranjenost hrvatskog klupskog juda.

Dvije medalje osvojili su natjecatelji judo kluba Pisarovine - David Pavletić bio je treći u kategoriji do 46 kilograma, a David Šajnović brončani u kategoriji do 55 kilograma. 

U kategoriji do 50 kilograma judo klub Osijek je pokazao svoju snagu - zlatom se okitio Luka Katić, a u istoj je kategoriji Ivan Katić osvojio broncu. Tia Češko iz judo kluba Mladost Osijek osvojila je kategoriju do 63 kilograma. 

Kadeti judo kluba Okami također su osvojili dvije medalje - Maria Iris Šlatka bila je brončana u kategoriji do 48, a Tomislav Domotorffy do bronce je došao u kategoriji do 90 kilograma. 

Judo klubu Rijeka srebro je osigurao Luka Viljušić u kategoriji do 60 kilograma, a broncu Paola Širol u kategoriji preko 70 kilograma. Donat Martinović došao je do srebra u kategoriji do 55 kilograma i tako osvojio važnu medalju za judo klub Zadar, a isti je uspjeh ostvario i Kristijan Konjevod za dubrovački judo klub Ura Nage u kategoriji do 90 kilograma.