​Karla Kulić najbliže medalji na Europskom kadetskom kupu u Follonici

Izvor fotografije: EJU

Na talijanskom Europskom kadetskom kupu u Follonici hrvatski kadeti i kadetkinje su ostvarili pet plasmana devetih mjesta, a najbliže medalji bila je Karla Kulić osvojivši peto mjesto u kategoriji do 70 kilograma.

EJU kadetski kup Follonica okupio je 590 judoka (346 natjecatelja i 244 natjecateljice) iz 28 zemalja.

Kulić je do polufinala kategorije do 70 kilograma došla dominantnim pobjedama nad talijanskom predstavnicom Eleonorom Giusti (ippon) te Austrijankom Laurom Summer (wazari). Članica judo kluba Pujanke je u golden scoreu izjednačene polufinalne borbe izgubila od Nizozemke Esme Scherrenberg (wazari). U borbi za odličje Karlu je zaustavila još jedna nizozemska predstavnica - ipponom je slavila Nadia Swinkels.

U istoj kategoriji (-70 kg) Nina Perišić iz judo kluba Kaštela je s jednom pobjedom u tri borbe ostvarila plasman devetog mjesta.  

U kategoriji do 81 kilogram do plasmana devetih mjesta došli su klupski kolege Ivan Copić i Domagoj Ćapeta iz  judo kluba Pujanke. Bruno Capan iz judo kluba Lika s omjerom od dvije pobjede iz četiri borbe u istoj je kategoriji također bio deveti.

U kategoriji do 73 kilograma još jedan član Pujanki je ostvario plasman devetog mjesta. Lovre Mrković do plasmana je došao jednom pobjedom iz tri borbe.

Solidan nastup u kategoriji do 66 kilograma prvog dana Europskog kupa u Follonici ostvario je i Roko Škomrlj judo kluba Kaštela s dvije ostvarene pobjede u četiri borbe.