Helena Vuković došla do polufinala Europskog prvenstva i ostala bez medalje


Posljednjeg dana Europskog judo prvenstva za juniorke i juniore, koje se održavalo od 4. do 6. studenog u Poreču, Helena Vuković je došla do polufinala, ali nije uspjela osvojiti drugu medalju za Hrvatsku.

FOTOGALERIJU PRVENSTVA POGLEDAJTE OVDJE.

IZVJEŠTAJ PRVOG DANA LINK.

IZVJEŠTAJ DRUGOG DANA LINK.

Nakon brončane medalje Ane Viktorije Puljiz (do 52 kg), prvog dana Europskog judo prvenstva za juniorke i juniore u Poreču, druga bronca je bila nadomak Helene Vuković (preko 78 kg). Međutim, iako je došla do polufinala, porazima u polufinalu i u borbi za broncu ostala je na korak do medalje na zatvaranju prvenstva.

Posljednja protivnica, Ukrajinka Bulavina, pokazala se kao «pretvrd orah» u ovom trenutku za 20-godišnju Samoborku. U neizvjesnoj borbi, Bulavina je povela wazarijem, Vuković je bila aktivna i tražila bacanje te uspjela nadoknaditi wazari zaostatka, a zatim još jednim wazarijem Bulavina osigurava mjesto na dodjeli medalja.

Vuković, inače bivša svjetska kadetska prvakinja, dan je počela dominantno. Protiv Rumunjke Miler je nametnula svoj ritam, bila aktivnija i slavila ipponom u drugom dijelu borbe. U polufinalu je bila obrnuta situacija. Nizozemka Kamps, aktualna svjetska juniorska bronca, od početka je bila bolja u borbi za gard te je iskoristila priliku za ipponom te otišla u finalu, a hrvatsku judašicu poslala u već spomenutu borbu za broncu.

Treći dan prvenstva u Poreču počeo je pobjedama Tina Straže (do 90 kg) i Petrunjele Pavić (do 78 kg). Međutim, dobar početak pokvarila je ozljeda Pavić u četvrtfinalnom porazu od Izraelke Inbar.

Straža je nakon prve pobjede izgubio od Rusa Lorsanova, dok su Ivan Rozga i Frane Vukičević (obojica do 100 kg) izgubili u prvim nastupima. Josip Bulić (do 90 kg) je izgubio u "golden scoreu" wazarijem od Mađara Safranyja.

Nakon Europskog juniorskog prvenstva, u ponedjeljak 9. i utorak 10. studenog, u Intersport dvorani najbolji mlađi seniori Europe se bore za titule europskih prvaka.