Barbara Matić sportašica godine u izboru Sportskih Novosti, Karla Prodan najbolja u izboru HOO-a

Foto: Sportske novosti

Hrvatske judašice Barbara Matić i Karla Prodan proglašene su sportašicama godine po izborima Sportskih novosti, odnosno Hrvatskog olimpijskog odbora. 

"Hrvatska je izabrala najbolje sportašice, sportaše, te momčadi odnosno sastave u godini na izmaku! Riječ je o najreprezentativnijem izboru, budući da u njemu sudjeluje stotine sportskih novinara, odnosno onih koji su najupućeniji i svakodnevno prate svaki korak sportaša, a to je ove godine bilo čak 287 kolegica i kolega iz čak 52 redakcije diljem Hrvatske.

Upravo stoga, Trofej Sportskih novosti za najbolju/najboljeg odnosno najbolje u godini, ima i osobito značenje i status u svakom sportskom domu. Tako jasno da ovakav čin onda nije mogao ni proteći, kao i svake godine, bez posebne emisije na HTV-u. Ove su godine blistali cijeli jedan sport te jedna dama koja je pak ispisala posebno poglavlje.

U konkurenciji Sportašica godine, ova je godina donijela nešto što još nismo imali u minulih 69 ljeta. Prvi put je sportašicom godine proglašena neka natjecateljica iz borilačkog sporta, a za to zasluge ide Splićanki, judašici Barbari Matić. Na Grand Slamu u Budimpešti je zlato do 70 kg osvojila nakon što je svladala odreda... prvakinju svijeta, svjetsku doprvakinju, te brončanu sa zadnjeg SP koja je ujedno i europska prvakinja. Može li više? Za Barbaru je glasovalo 119 novinarki i novinara.", pišu Sportske novosti.

"Najupečatljivija pojedinačna ostvarenja, prema kriterijima HOO-a, ostvarili su: sportaš godine, brončani jedriličar sa SP-a laseraša Tonči Stipanović, te brončana judašica sa seniorskog i srebrna s mlađeseniorskog EP-a Karla Prodan, s kojom naslov najuspješnije sportašice dijeli srebrna taekwondašica s EP-a u olimpijskim disciplinama i evidentna kandidatkinja za OI Tokio Matea Jelić.", izvijestio je Hrvatski olimpijski odbor.