Kumrić i Maranić zastali na prvim preprekama u Gruziji

Na Grand Slamu u Tbilisiju (26. do 28. ožujka) nastupili su hrvatski judaši Ivana Maranić (preko 78 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg). Ostatak olimpijskog tima će im se pridružiti na Grand Slamu u turskoj Antalyiji (1. - 3. travnja).

Nakon reprezentativnih priprema u Slovačkoj, Ivana Maranić na početku turnira je trebala ići na Njemicu Lucht. Međutim, Njemica nije nastupila, pa je naša judašica u 2. kolu za protivnicu imala Izrealku Hershko. U vrlo izjednačenoj borbi došlo se do "golden scorea", a obje judašice su imali po dvije kazne te se tražilo odlučujuće bacanje. Nažalost, do njega je prije došla Izraelka te ipponom prošla u četvrtfinale i na kraju izgubila u borbi za broncu. 

Zlatko Kumrić je imao zahtjevnu borbu protiv iskusnog Belgijanca, Tome Nikiforova. Iako je na papiru izgledalo da Nikiforov ima čistih 3-0 u međusobnim ogledima, u svim borbama je Kumrić bio u dobrim pozicijama, pa je tako u posljednjoj vodio na wazari do 7 sekundi pred kraj borbe, kada ga je Nikiforov bacio na ippon.

Tako je bilo i u Tbilisiju. Splićanin je poveo na wazari u prvom dijelu borbe, a zatim je Belgijanac postao sve aktivniji. Uspio je Nikiforov upisati wazari za izjednačenje, a zatim i baciti Kumrića na još jedan wazari te proći sve do polufinala, gdje je izgubio, a zatim pobijedio u borbi za broncu te završio kao treći.

Nakon Gruzije, IJF World Tour se nastavlja u Turskoj, gdje će se, na Grand Slamu Antalyja (1. do 3. travnja) Maranić i Kumriću priključiti Barbara Matić, Karla Prodan i Dominik Družeta.