Puljiz i Bulić brončani na Europskom juniorskom kupu u Sarajevu

Nastavak natjecanja u mlađim uzrastima, osim Europskog kadetskog kupa u Poreču, donio je Europski juniorski kup u Sarajevu. U glavnom gradu BiH najviše uspjeha imali su Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg) i Josip Bulić (do 90 kg), koji se u Solin, odnosno Dubrovnik vraćaju s brončanim medaljama oko vrata.

Puljiz se vratila na tatami nakon neugodne ozljede mišića noge, a nakon ippona protiv Španjolke Insua Iglesias, za polufinale se borila protiv Mađarice Keller, koja je prošla dvojbenim ipponom. U repasažu je Puljiz u «golden scoreu» ipponom svladala Azerbajdžanku Aliyevu, nakon što su u prve četiri minute obje judašice upisale po wazari. Do bronce je studentica prava pobijedila wazarijima dvije Nizozemke, prvo Van de Meeberg, a u finalnom bloku Maats.

Bulić je na početku svog nastupa svladao ipponom domaćeg predstavnika Faletara, a zatim u četvrtfinalu s Turčinom Aydinom otišao u «golden score», nakon što su oba judaša upisala po wazari. Tamo je Turčin bio s(p)retniji i wazarijem prošao dalje, dok je hrvatski judaš u repasažu ipponom pobijedio Nizozemca Heerena, pa nakon njega i Slovaka Matasejea.

U hrvatskoj borbi za broncu, Bulić je išao na Ivana Copića, koji je s dva ippona, protiv Čeha Bezdeka te Bugarina Stefanova, došao do polufinala, a u njemu izgubio ipponom na kraju 2. minute od Nizozemca Van der Veld Loeka. Bulić je u dvije minute upisao wazari i ippon te osvojio broncu, dok je Copić završio na 5. mjestu.

- Možemo biti zadovoljni nastupima naših juniora. Osjeti se nedostatak natjecanja, a vjerujem da će s još kojim natjecanjem izvedba i rezultati biti još bolji – rekao je Mateo Semiz, trener JK Dubrovnik 1966.