Judo klub Konavle Cavtat proslavio 20 godina postojanja

Dana 7. srpnja 2021. godine uz prigodni program, šetnju kroz Cavtat u kimonima i polaganje za KYU pojaseve na Rivi u Cavtatu obilježeno je 20 godina od osnutka kluba JK Konavle - Cavtat. Sado Bečić pokrenuo je sve prije 25 godina. Prvo kroz sekciju Osnovne škole Cavtat čija su djeca nastupala za Judo klubu HCBŠ Dubrovnik. Pet godina kasnije 2001., osnovan je Judo klub Konavle Cavtat.

- Kad se vratim unatrag, na taj naš početak, prvo se sjetim velikog interes djece za treniranjem juda. Svi koji smo bili uključeni u ovaj projekt ostali smo iznenađeni time. Kroz klub je, zatim računajući i djecu koja su trenirala u Judo klubu Prevlaka, prošlo je gotovo dvije tisuće djece. Vazda znam reći kako je svaka obitelj u Konavlima imala nekoga tko je kroz ovih 25 godina trenirao judo – prisjetio se Bečić te dodaje:

- Od kad je za glavnog trenera došao Matko Klarić, sve je nakon toga bilo još i bolje. Od tad je više djece na treninzima, od tad je sve više i više uspjeha. Imali smo državne prvake, osvajali smo ne samo medalje u mlađim uzrastima, već smo imali i osvajače medalja u seniorskoj konkurenciji, znali smo biti najuspješniji klub naše županije na državnim prvenstvima. Naravno, bilo je godina kada nije bilo uspjeha na državnim prvenstvima u tom i tom uzrastu, ali, ovako na prvu, više je bilo radosti nego tuge, a te naše uspješne judoke su bile motiv drugima, ali i nama trenerima za još veći rad.

Judo klub Konavle Cavtat je postao poznat po organizaciji turnira na otvorenom. Pet godina su se finalne borbe Kupa Cavtat organizirali na rivi. Tko se ne sjeća skokova s tatamija u more, pobjedničkog kupanja, brojnih gledatelja koji su pratili borbe uz tatami. Zatim po organizaciji prvog sportskog događaja na Prevlaci nakon njenog oslobođenja.

- Nakon što se pljeskalo malim judoka, budućnosti kluba, zapljeskalo se i svim prethodnim generacijama, pogotovo uspješnim judokama, a zatim i ljudima bez čije pomoći sve spomenuto ne bi bilo moguće ostvariti. Danas je 25 godina od prvog treninga, 20 godina od osnutka kluba. Neka nam naš Judo klub Konavle Cavtat živi vječno! - zaključio je Bečić.