Lucija Brešković dobila pozivnicu za Paraolimpijske igre u Tokiju


Osim tri predstavnice na Olimpijskim igrama u Tokiju, hrvatski judo će imati i predstavnicu na Paraolimpijskim igrama u Tokiju zahvaljujući Luciji Brešković (do 70 kg), koja je nastupila i u Rio de Janeiru 2016. godine.

Dok su Barbara Matić, Karla Prodan i Ivana Maranić letjele prema Japanu, Lucija Brešković je dobila vijest da će se i ona tamo naći.

- Znala sam da sam u užem izboru za pozivnicu te da je ponedjeljak taj dan pa sam bila u iščekivanju. Kada sam dobila poziv bila sam presretna da ću predstavljati Hrvatsku i hrvatski judo na još jednim Paraolimpijskim igrama te da ću se družiti sa svim kolegama iz paraolimpijske reprezentacije. Nisam nikad niti bila u Japanu, tako da i novo životno iskustvo uz borbe u legendarnoj dvorani – rekla je s osmijehom Lucija, koja je 2016. bila prva hrvatska judašica u povijesti na Paraolimpijskim igrama.

Tada je tijesno izgubila borbu za broncu, a sa pet godina više iskustva i treninga, 26-godišnja Kaštelanka vjeruje u sebe:

- Imam puno posla u pripremnom periodu, a nakon reprezentativnih judo priprema u Delnicama završni dio ćemo odraditi kod kuće. Složit ćemo dobru taktiku, pripremit se i fizički i psihički i duhovno te otići u Tokio pokazati najbolji judo.

Za pripreme i taktiku zadužen je Lucijin trener, Boško Rozga iz JK Kaštela:

- Do telefonskog poziva nismo bili sigurni hoće li Lucija «upasti», ali njena kvaliteta, uspjesi, kao i pomicanja na rang ljestvici osigurali su joj još jedne Igre. Velika je to stvar i idemo napraviti najbolje. U Riju smo bili blizu medalje, vidjet ćemo sad u Tokiju kako će se ždrijeb posložiti i najvažnije je da budemo spremni.

Lucija nastupa u nedjelju 29. kolovoza (natjecanje počinje u 3:30 ujutro po hrvatskom vremenu).

Više na linku.