Devet hrvatskih predstavnika na Europskom kadetskom prvenstvu u Latviji

Foto: Arhivska fotografija (Ines Filipović,trener Hrvoje Petranović i Lorena Perković)

Hrvatska će na Europskom kadetskom prvenstvu, koje se održava od 17. do 19. kolovoza u Latviji, imati devet predstavnika, među kojima tri judaša i šest judašica.

Ponajbolje hrvatske judoke u kadetskoj konkurenciji nastupaju 18. i 19. kolovoza na Europskom prvenstvu, koje se održava u Latviji (Riga). U srijedu 18. kolovoza nastupaju Nina Simić i Nikolina Hrnjak (obje do 57 kg) te Ines Filipović (do 63 kg) i Luka Zorotović (do 73 kg).

Simić ide na Bjeloruskinju Obadava, Hrnjak na Latvijku Muzica, Filipović na bolju iz dvoboja Litavke Kublickyte i Poljakinje Bednarz, a Zorotović na Grka Zaragkasa.

U četvrtak nastupaju Nika Jakuš (do 70 kg), Lorena Perković i Marćelina Vranješ (obje preko 70 kg) te David Sokolović i Bruno Rozga (obojica do 81 kg). Jakuš u prvom nastupu očekuje Belgijku Vanbrabant, Perković čeka bolju iz dvoboja Francuskinje Diankolela-Biniakounou i Izraelke Mishiner, Sokolović se bori protiv Rusa Musatova, a Rozga protiv Grka Kyvelidisa.

- Ines i Lorena su u jako dobroj formi, a zbog nedostatka vlastite dvorane od iznimne pomoći su nam bili prijatelji iz JK Profectus Samobor, kao i reprezentativne pripreme. Kako su i cijene putovanja skočile u pandemijskom razdoblju, uspjeli smo otići na jedan turnir, ali vjerujem da će judašice prikazati kvalitetan judo – rekao je Hrvoje Petranović, trener Filipović i Perković, iz JK Zagreb.

Kvalifikacije u srijedu počinju u 9 sati po hrvatskom vremenu (10 sati po lokalnom), a u četvrtak u 10 sati po hrvatskom vremenu. Finalni blokovi su u 16 sati po hrvatskom vremenu (17 sati po lokalnom) u srijedu te 15:30 po hrvatskom vremenu (16:30 po lokalnom) u četvrtak. Cijelo natjecanje, kao i video prijenose borbi možete pratiti na web stranici live.ijf.org