Perković došla najbliže europskoj kadetskoj medalji u Latviji


Foto: Arhivska fotografija (Lorena Perković)

Hrvatski kadeti nisu uspjeli doći do europske medalje na prvenstvu Europe koje se održalo u Latviji. Najbliže borbi za medalju je došla Lorena Perković (preko 70 kg), koja je u 1. kolu bila slobodna, da bi u 2. kolu izgubila ipponom od Izraelke Mishiner. U repasažu je zbog ozljede Francuskinje Diankolela-Biniakounou, Perković prošla dalje, a zatim je Jovanović iz Srbije slavila s dva wazarija i prošla u borbu za broncu, dok je naša predstavnica završila svoj put u Rigi.

Pobjedu na početku Europskog kadetskog prvenstva upisao je Luka Zorotović (do 73 kg) i to nakon skoro 10 minuta borbe protiv Grka Zaragkasa, kada je Zorotović došao do pobjedničkog wazarija. Nažalost, u drugom kolu je bolji bio Poljak Szulik i ipponom prošao dalje.

Nina Simić (do 57 kg), Nikolina Hrnjak (do 57 kg), Ines Filipović (do 63 kg), Nika Jakuš (do 70 kg), Marćelina Vranješ (preko 70 kg), Bruno Rozga (do 81 kg) na žalost nisu uspijeli proći prvo kolo, dok je David Sokolović (do 81 kg) izgubio od Rusa Musatova, a zatim u repasažu od Bjelorusa Melnikaua.