Sedam imena na Europskom juniorskom prvenstvu u Luksemburgu

Foto: Katarina Krišto (arhiva)

Nakon Europskog kadetskog prvenstva, i najbolji juniori Europe se natječu za medalje i titule prvaka Starog kontinenta. Hrvatsku će, od 9. do 12. rujna, u Luksemburgu predstavljati sedam imena, od kojih se najviše izdvajaju Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg), Katarina Krišto (do 63 kg) i Lara Cvjetko (do 70 kg).

Prvog dana prvenstva, u četvrtak 9. rujna, nastupaju Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg) i Nikola Zorotović (do 60 kg). Puljiz na početku turnira ide na Švicarku Ndiaye, a Zorotović na Ukrajinca Veredyba.

Četvrta juniorka svijeta po svjetskoj ranking ljestvici, Katarina Krišto (do 63 kg) u petak 10. rujna čeka bolju iz borbe Grkinje Stamouli i Ukrajinke Chyzhevske, dok istog dana Lara Cvjetko (do 70 kg) očekuje borbu sa Portugalkom Pini, a Lovre Mrković (do 73 kg) sa Njemcem Ruebom.

U subotu 11. rujna Hrvatsku će na tatamiju predstavljati Josip Bulić (do 90 kg), koji se bori protiv Šveđanina Baathea te Ivan Copić (do 90 kg) koji ide na Nizozemca Renesa.

- Puljiz na početku ima kadetsku prvakinju Europe, ali vjerujem da je zrelija i iskusnija te da ima dobru priliku za slavlje. Krišto je druga nositeljica i ima kvalitetu da opravda taj status. Cvjetko u svom dijelu ždrijeba ima prvu nositeljicu Esposito, ali i definitivno iskustvo i kvalitetu da se ravnopravno suprostavi. Judaši imaju nezgodne protivnike, u svakoj borbi će morati dati svoj maksimum kako bi imali šanse za prolaz – najavio je nastupe hrvatskih judoka izbornik ženskih reprezentacija Vladimir Preradović, uz kojeg je trener reprezentacije Dragan Crnov. 

Za to vrijeme, najbolji hrvatski seniori pripremaju se za nastavak IJF World Toura, koji od 24. do 26. rujna dolazi u zagrebačku Arenu, zajedno s najboljim judokama svijeta na Grand Prix Zagreb.