Marko Kumrić zlatni na European Openu u Sarajevu: "Osjećao sam se odlično"

Drugog dana European Opena u Sarajevu Marko Kumrić (-100 kg) briljirao u sve četiri borbe i osvojio zlato.

Marko je sve svoje borbe pobjedio ipponom. Prvim ipponom u drugom kolu pobjedio je Silvester Mateja (CZE), drugim ipponom u četvrtfinalu bio je bolji od Belez Marvin (GER), dok je za ulazak u finale pobjedio Kroussaniotakis Georgios (CYP). Finalnu borbu Marko je završio u prvoj minuti savladavši Imala Oto (EST) također ipponom.

- Zadovoljan sam svojim nastupom u Sarajevu. Ne toliko zbog samog zlata, nego jer sam se osjećao dobro u glavi tijekom cijelog natjecanja, unatoč tome što sam skidao dosta kilograma. Imao sam četiri borbe, neki protivnici su bili bolji, neki lošiji, ali sam ih sve na kraju pobijedio ipponom, tako da sam i s tog aspekta također zadovoljan. Iako mi je ovo prvo zlato s natjecanja ove razine, ova medalja mi primarno dosta znači zbog bodova koje nosi, što rezultira boljom pozicijom na svjetskoj ljestvici, pa sam tako s njom osigurao i poziciju nositelja na Grand Prixu Zagreb - rekao je zlatni Kumrić.

Petrunjela Pavić (-78kg) i Helena Vuković (+78kg) zauzele su peta mjesta, dok su Anđela Violić (-70kg) i Tina Radić (+78kg) zauzele 7.mjesta.