Hrvatski natjecatelji bez subotnjeg finalnog bloka

Dezinfekcija tatamija (Foto: Tino Marić)

FOTOGALERIJU GRAND PRIXA ZAGREB 2021 POGLEDAJTE OVDJE.

Hrvatska je u subotnjem programu Grand Prixa Zagreb imala desetero predstavnika koji su tražili svoj put do postolja. Nastupile su natjecateljice u kategorijama do 63 kg i do 70 kg te muške kategorije do 73 kg te do 81 kg.

Prva borba hrvatskog predstavnika subotnjeg dana bio je Dino Strmotić (do 73 kg). Dino je u prvom kolu izgubio ipponom od jakog Izraelca Ginera. Nedugo nakon Strmotića, na strunjaču su izašle europske juniorske medaljašice, zlatna Katarina Krišto (do 63 kg) te srebrna Lara Cvjetko (do 70 kg).

Dino Strmotić (Foto: Tino Marić)

Vrlo mlade hrvatske reprezentativke nastupile su u seniorskoj konkurenciji i ovoga puta sreća nije bila na njihovoj strani. Od Katarine Krišto (do 63 kg) ovog je puta bila bolja francuska predstavnica Deketer koja je tehnikom gušenja prošla u sljedeći krug. Lara se u prvom kolu susrela s Poljakinjom Sobierskajom koja je pokazala veću dominaciju u borbi i prisilila Cvjetko na tri kazne.

Lara Cvjetko (Foto: Tino Marić)

Poljakinja Szymanska zaustavila je našu predstavnicu, Doru Bortas (do 63 kg) na putu prema sljedećem krugu. Još jedna natjecateljica Hrvatske u kategoriji do 63 kg, Iva Oberan, nije uspjela proći njemačku natjecateljicu Bazynski. U drugoj ženskoj kategoriji dana, Lara Kliba (do 70 kg) završila je nastup u zagrebačkoj Areni ostavši u zahvatu Njemice Hoelterhoff.

Katarina Krišto (Foto: Tino Marić)

Anđela Violić (do 70 kg) nakon 1. kola i pobjede nad brazilskom natjecateljicom Silvom, u drugom krugu ostaje u zahvatu snažne Britanke Yeats-Brown i time završava svoj nastup na ovogodišnjem Grand Prixu.

- Anđela je svoj prvi nastup na Grand Prixu otvorila pobjedom protiv Brazilke Silve, koja je svjetska viceprvakinja svijeta u kadetskom uzrastu, a u osmini finala je zaustavljena od iskusne Britanke. Bio je to odličan početak u seniorskom uzrastu, nakon što je bila 7. na European Openu u Sarajevu – prokomentirao je nastup trener Mateo Semiz iz JK Dubrovnik 1966.

Anđela Violić (Foto: Tino Marić)

Marin Vujić nakon velikog ippona nad Amerikancem Berlinerom, u drugoj borbi ne uspijeva proći Španjolskog natjecatelja Urquiza Solana. Sličnu sudbinu podijelili su i drugi natjecatelji kategorije do 81 kg. Dominik Družeta, nakon ippona protiv Novozelanđanina Connollyja, gubi od Španjolca Mendiole Izquiete. Lovre Barišić odnosi pobjedu ipponom nad predstavnikom Obale Bjelokosti, ali u drugom krugu ne uspijeva pronaći rješenje za Moldavca Gotonoagu.

Dominik Družeta (Foto: Tino Marić)

- Sveukupno dan kojeg nećemo dugo pamtiti. Družeta je u dugoročnom planu, napravili smo promjene u trenažnom procesu i dobro je da je upisao pobjedu na startu. Idući je Europski kup u Dubrovniku, od 16. do 17. listopada, gdje će tražiti nastavak rasta forme – rekao je izbornik muških reprezentacija Dean Ilić.

Marin Vujić (Foto: Tino Marić)

U nedjelju nastupa šestero hrvatskih predstavnika. Ždrijeb je Zrinki Miočić, u kategoriji do 78 kg, u prvom kolu predodredio njemačku predstavnicu Schmid. U nedjelju nas na strunjači zagrebačke Arene očekuje i borba dviju hrvatskih predstavnica, Helene Vuković i Tine Radić, koje će se susresti u prvom kolu i pokušati ostvariti što bolji rezultat u kategoriji preko 78 kg.

Lara Kliba (Foto: Tino Marić)

Od muških predstavnika na tatami će izaći Ivan Rozga, u kategoriji do 90 kg, kojeg u prvoj borbi očekuje američki predstavnik Jayne. Osim njega, u muškoj konkurenciji, u kategoriji do 100 kg nastupit će Marko Kumrić, zlatni s nedavno održanog European Opena u Sarajevu, koji čeka pobjednika susreta između Ukrajinca Vehere te Ganca Ananija. U istoj kategoriji ždrijeb je spojio hrvatskog natjecatelja Josipa Kokezu i ruskog judaša Adamiana, koji je ujedno i prvi nositelj u toj kategoriji.

Hrvatska dosad ima osvojenu brončanu medalju Ane Viktorije Puljiz, o čemu možete više pronaći OVDJE.

IZVJEŠTAJ TREĆEG DANA GRAND PRIXA PROČITAJTE OVDJE.

Kvalifikacijske borbe započet će u 12 sati, a nastup svih hrvatskih predstavnika moguće je pratiti na live.ijf.org. Finalni blok svake kategorije počinje u 17 sati uz prijenos uživo na Drugom programu Hrvatske televizije (HTV2).