Slovenke osvojile dva zlata, Barbara Matić dodijelila medalje

Barbara Matić (Foto: Tino Marić)

FOTOGALERIJU GRAND PRIXA ZAGREB 2021 POGLEDAJTE OVDJE.

Nakon brončanog uspjeha Ane Viktorije Puljiz (do 52 kg), finalni blok drugog dana Grand Prixa Zagreb prošao je bez nastupa hrvatskih reprezentativaca. Nakon kvalifikacijskih borbi, u 17 sati započeo je finalni blok u kojeg su ušli najbolji natjecatelja tog dana i to u ženskim kategorijama do 63 kg i do 70 kg te u muškim do 73 kg i do 81 kg.

Barbara Matić, osvajačica zlatne svjetske seniorske medalje za Hrvatsku u kategoriji do 70 kg, uručila je nagrade natjecateljicama u kategoriji do 63 kg u kojoj se na najviše postolje popela Andreja Leški. Slovenka Leški je nizozemsku protivnicu Van Den Berg svladala požrtvovnom tehnikom i uspjela zadržati prednost wazarija do samog kraja borbe.

U finalu muške kategorije do 73 kg, nakon prvotne dominacije Moldavca Sterpua, ipak je slavio natjecatelj Azerbajdžana Heydarov. Poljakinja Sobierajska, koja je pobijedila hrvatsku predstavnicu Laru Cvjetko, osvojila je brončano odličje u kategoriji do 70 kg, u kojoj je najsjajnije odličje pripalo još jednoj slovenskoj judašici, Anki Pogačnik. U posljednjoj finalnoj borbi dana, u kategoriji do 81 kg, prvi na trenutnoj seniorskoj svjetskoj ranking listi, Gruzijac Grigalašvili slavio je nad brazilskim natjecateljem Schimidtom.

Nedjelja će biti posljednji natjecateljski dan ovogodišnjeg Grand Prixa u Zagrebu. Nastupit će šestero hrvatskih predstavnika. Zrinka Miočić, u kategoriji do 78 kg te Helena Vuković i Tina Radić, koje će se susresti u prvom kolu kategorije preko 78 kg.

Od muških predstavnika na tatami će izaći Ivan Rozga, u kategoriji do 90 kg, dok će u kategoriji do 100 kg nastupiti Marko Kumrić, zlatni s nedavno održanog European Opena u Sarajevu, te Josip Kokeza.

Kvalifikacijske borbe započet će u 12 sati, a nastup svih hrvatskih predstavnika moguće je pratiti na live.ijf.org. Finalni blok svake kategorije počinje u 17 sati uz prijenos uživo na Drugom programu Hrvatske televizije (HTV2).