Barbara Matić odgovarala na pitanja malih judaša i judašica iz cijele Hrvatske

Screenshot online druženja Barbare Matić s malim judašima i judašicama iz cijele Hrvatske

U sklopu aktivnosti proslave Svjetskog judo dana, Hrvatski judo savez je organizirao online druženje malih judaša i judašica iz cijele Hrvatske sa svjetskom prvakinjom Barbarom Matić.

Dva prsta visoko u zraku i veliki osmjesi dominirali su druženjem najbolje hrvatske judašice Barbare Matić s malim judašima i judašicama iz cijele Hrvatske. Od Lošinja, preko Zagreba do Vinkovaca, svi su imali neko pitanje za aktualnu svjetsku prvakinju, koja je pronašla sat vremena u zgusnutom rasporedu za proslavu Svjetskog judo dana.

Najaktivniji su bili članovi judo kluba Olimp iz Vinkovaca koji su saznali da Barbara trenutno ima šest kimona, da je crni pojas "zaradila" u srednjoj školi, da iako jako pazi na prehranu ima dana kada voli uživati u Čokolinu. Bilo je tu i otkrivanja o novoj ljubavi prema mahunama, najboljoj prijateljici (sestra Brigita), kao i strahovima.

- Prirodno je da te nekad strah prije borbe. Međutim, uvijek vjeruješ da možeš pobijediti i zapamtite da boja pojasa nije toliko bitna. Pojas služi samo za zavezati kimono – savjetovala je Barbara male judaše koji su svi redom rekli kako se vide na Olimpijskim igrama kao predstavnici Hrvatske u judu.

Barbara je također odgovorila i da se zasad ne vidi u nijednom "reality showu", a da joj je matematika bila najdraži predmet, dok je povijest bila najizazovnija, ali kako kaže "sad mi je žao da se nisam više potrudila naučiti ju".

Od sportskih uzora i ovog puta je popularna Barbi izdvojila Janicu Kostelić te da želi napraviti za judo, ono što je Janica uspjela za skijanje. Pričala je i o sjećanjima na osvajanje svjetskog zlata u Budimpešti, kao i da joj bijeli kimono bolje stoji, pa ga više voli nositi od plavog.

- Kad sam dobila prvi puta natpis s prezimenom na leđima bila sam si najveća. Samo trenirajte, nemojte odustati, bilo je uvijek velikih talenata koji se nisu trudili i zato nisu uspjeli doći do velikih uspjeha u judu – zaključila je Barbara kojoj su svi poželjeli puno uspjeha uz želju da joj plješću dok bude na olimpijskom postolju.